Les autoritats algerianes han confirmat que el vol AH5017 de la companyia espanyola Swiftair que operava per Air Algeria, s’hauria estavellat prop de la ciutat de Gao, al nord de Mali. Cobria la ruta entre la capital de Burkina Faso i Alger, on havia d’aterrar passades les cinc de la matinada.

L’aeronau era un MacDonell-Douglas 83 (MD83) de la companyia espanyola Swiftair, que proporciona aparells amb tripulació a altres companyies. Precisament és el mateix model que fa només una setmana va haver d’aterrar d’emergència a l’aeroport Marco Polo de Venècia després que explotés un dels motors de l’avió quan es dirigia cap a Barcelona. L’aparell, també de la companyia Swiftair, el va operar en aquella ocasió Vueling. Segons ha pogut saber BTV, l’aparell sinistrat -amb matrícula EC-LTV-, va fer el 15 de juny passat un vol entre Hamburg i Barcelona, operat també per Vueling.

La sèrie MD-80, que es va començar a fabricar als anys 80, té una capacitat de 166 seients. Aquesta mateixa sèrie va estar envoltada de polèmica l’agost de 2008, quan el vol 5022 de Spanair, un MD-82, es va estavellar abans d’enlairar-se a l’aeroport de Barajas i va causar 154 morts.