Un cop aconseguits els 70.000 euros per reconstruir Can Vies, ara el col·lectiu ha començat a treballar per decidir com reconstrueixen l'edifici i quin ús hi donaran. El que tenen clar, però, és que ells hi han tornat per quedar-s'hi. És a dir, que per molt que avancin les obres del calaix de Sants, ells asseguren que no marxaran. Tampoc no tenen previst demanar cap permís d'obres a l'Ajuntament, un tràmit que en teoria és necessari per fer qualsevol reforma d'envergadura. Portaveu del Col·lectiu de Can Vies "Nosaltres estem reconstruint l'edifici amb la idea que quedar-nos, res de fer les coses a nivell provisional..." Però els veïns no tenen tan clar que la reconstrucció de Can Vies sigui definitiva. En teoria, part del solar de l'edifici ha de servir per fer les rampes d'accés al gran parc que s'hi està construint pel cobriment de les vies. PABLO RUIZ "Pels veïns la principal prioritat és que s'acabin les obres. Alguns fa prop de 10 anys que conviuen amb les màquines a la porta de casa seva." Per això demanen al col·lectiu de Can Vies un gest de generositat. És a dir, que no entorpeixin el final de les obres. Josep Medavilla, secretari de l'Associació de Veïns de la Bordeta i Brasil Demà està previst que s'adjudiquin les obres de construcció del gran parc que cobrirà les vies i només quedarà per definir l'última fase de les obres. És a dir, la que afectarà Can Vies. Després de l'estiu l'Ajuntament té previst reunir-se amb els veïns per decidir com s'urbanitzarà la zona. En tot cas, el que sí que ha deixat clar l'Ajuntament és que si Can Vies es reconstrueix serà de manera provisional fins que l'avenç en les obres del calaix de Sants en faci necessari l'enderroc.

Després de fer una campanya de micromecenatge, el col·lectiu de Can Vies ha aconseguit els 70.000 euros que necessitava per tornar a posar l’espai. 40.000 euros es destinaran només a les obres i els altres 30.000, a pagar la defensa jurídica de la seixantena de detinguts durant els aldarulls posteriors al desallotjament.  De moment, l’assemblea està estudiant com farà la reforma i quin ús donarà a l’espai. El que sí que tenen clar és que han tornat a Can Vies per quedar-s’hi. L’Ajuntament els va oferir tornar a l’espai de forma provisional però ells asseguren que no marxaran.

Els primers treballs per rehabilitar l’edifici ja han començat. S’ha reparat, entre d’altres, el sistema elèctric i en els propers mesos es faran les feines més importants. Per fer les obres s’hauria de demanar un permís de l’Ajuntament però de moment no tenen previst sol·licitar-lo. Segons els col·lectiu, la reforma tirarà endavant tant si els el donen com si no.

Vista aquesta situació, els veïns de Sants demanen al col·lectiu de Can Vies que siguin flexibles.  “Han tingut l’espai durant 17 anys. Ara si els ofereixen un espai alternatiu els demanem que ho estudiïn per no entorpir els treballs de cobriment de les vies de Sants”, assegura Josep Mediavilla, secretari de l’Associació de Veïns de la Bordeta, Brasil i Badal. Segons Mediavilla, els veïns tenen moltes ganes que acabin els treballs, que ja fa prop de 10 anys que duren.

Aquest dijous està previst que s’adjudiquin les obres de construcció del gran parc que cobrirà les vies i només quedarà per definir l’última fase de les obres. És a dir, la que afectarà Can Vies. Després de l’estiu l’Ajuntament té previst reunir-se amb els veïns per decidir com s’urbanitzarà la zona. En tot cas, el que sí que ha deixat clar l’Ajuntament és que si Can Vies es reconstrueix serà de manera provisional fins que l’avenç en les obres del calaix de Sants faci necessari prendre una decisió sobre el futur de l’edifici.