Ubicat al carrer de la Ciutat de Granada, el complex disposa de 20 pisos que han estat adquirits en propietat. El projecte va ser impulsat per la FAVB (Federació d’Associacions de veïns i veïnes de Barcelona) i adreçat a cooperativistes de la mateixa. La Cooperativa Projecte Hàbitat 2000 n’ha dut a terme la construcció, conjuntament amb Sogeur, SA., com a entitat gestora.

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha remarcat que el mètode de cooperatives és l’aposta del futur. En la cerimònia d’inauguració ha estat acompanyat del president de la FAVB, Lluís Rabell, i del regidor del districte de Sant Martí, Eduard Freixedes. Rabell ha deixat clar que aquest patró de parc d’habitatges mostra “un canvi de filosofia cap a nous models i noves fonts de finançament”, a través del cooperativisme i de la banca ètica.

L’edifici està format per cinc plantes amb quatre habitatges per replà, de superfícies entre 68 i 87 metres quadrats. Els pisos són de dues o tres habitacions, menjador amb cuina, dos banys i safareig. També disposen de mecanismes sostenibles d’estalvi d’energia, a través de plaques solars.