PAU JORQUERA, codirector de Bachcelona "Portar Bach més a prop de tothom, portar Bach més a prop dels barcelonins poder arribar fins i tot a transcendir aquesta barrera de la música clàssica sembla que ha de ser una cosa per a la gent de més de seixanta, setanta o vuitanta, gent extremament culta o experimentada en l'escolta de concerts."

Koopman ha estat l’encarregat d’inaugurar aquesta segona edició amb un concert al Palau de la Música acompanyat de la seva dona, Tini Mathot. Tots dos han interpretat al clavecí l’Art de la Fuga,  un estudi sobre la tècnica del contrapunt que el compositor alemany va deixar inacabat quan va morir. Un tret de sortida que rescata una obra considerada “clau” a la història de la música.

El festival, Bachcelona, s’emmarca dins el projecte, Bach Zum Mitsigen. Aquest va començar al 2011 i ofereix la possibilitat de participar en les cantates del compositor alemany que sempre es fan en esglésies emblemàtiques com la de Santa Maria del Mar. El projecte, però, pretén anar més enllà de les cantates i busca potenciar la vivència, la interacció i la divulgació de la música de J.S. Bach.

La primera edició del Bachcelona va tenir un gran èxit, amb 5.000 assistents, i per aquest motiu s’ha decidit ampliar la programació durant una setmana, incorporant més veus i més escenaris com la Catedral, Santa Maria del Mar, l’església del Pi, el Palau de la Música, el Liceu o la plaça del Rei.