La bombolla d’aire càlid tindrà el màxim aquest divendres. Les temperatures superaran els 30ºC a la costa i, al prelitoral, es podran assolir els 35ºC. Són temperatures ben dignes d’una onada de calor. Però no es pot parlar d’onada de calor perquè no tindrà gaire durada. Sí que es pot parlar de pic de calor important, de calorada intensa, però, en cap cas, d’onada de calor (es necessitaren al menys tres dies seguits amb temperatures molt altes).

Aquest estiu sembla que ens vol continuar sorprenent. Els mapes indiquen l’arribada d’una profunda bossa d’aire fred en altura a partir de dissabte. Dissabte, però, només s’esperen pluges al nord de la Península i a punts de muntanya de Catalunya. A Barcelona veurem més núvols però, tot i que la temperatura recularà una mica, continuarà fent molta calor i encara més xafogor.

Serà diumenge quan els mapes indiquen que l’embossament d’aire fred ens creuarà literalment per sobre. Serà una situació poc usual per a aquestes dates, que podria desencadenar molts ruixats i tempestes, sobretot de Barcelona cap al nord. Les temperatures quedaran “tocades” ben bé durant dos o tres dies.