Caldria recular fins a l’any 1992, l’any olímpic, per trobar una primera desena de juliol tan fresca. En un juliol “estàndard” cauen de mitjana 20 litres per metre quadrat a l’Observatori Fabra. En només deu dies enguany ja s’han acumulat 49 litres per metre quadrat.

La tendència negativa pel que fa a les temperatures dels primers dies de juliol quedarà atenuada amb l’arribada d’una bombolla d’aire calent procedent del nord d’Àfrica i, possiblement, el mes de juliol l’acabarem amb temperatures mitjanes properes a la normalitat. A partir de dimarts, coincidint amb l’inici de la canícula, el termòmetre es dispararà a l’alça i s’accentuarà la sensació d’estiu. No s’esperen temperatures exagerades a Barcelona, però sí que notarem una marcada sensació de xafogor, amb màximes properes als 30 graus, i mínimes que oscil·laran entre els 22 i els 24 graus.

El mercuri tocarà sostre entre dijous i dissabte, per bé que es mantindrà la calor d’estiu com a mínim fins a les acaballes del mes. La calor s’ha fet pregar enguany, però sembla que aquesta vegada sí que arriba per quedar-se.