Cinc anys després que l’organització del Bread & Butter va decidir posar punt final a l’aventura de Barcelona ara han decidit tornar a la ciutat. El president de la fira més important d’Europa en moda urbana, Karl-Heinz Müller, ha assegurat durant la inauguració del certamen d’estiu a Berlín aquest dimarts que “el desig d’un canvi real es percep en l’aire”. I dit i fet, perquè l’edició d’hivern tindrà lloc entre el 8 i el 10 de gener de 2015 al recinte firal de Montjuïc.

L’organització ja ha reservat 100.000 metres quadrats, pràcticament tot el recinte de Montjuïc, com ja havia passat en altres edicions. La notícia ja s’esperava perquè la setmana passada Fira de Barcelona va confirmar que les negociacions amb l’organització del certamen estaven molt avançades. Llavors no es podia anunciar encara l’acord si bé molt probablement ja estava tancat perquè la fira B&B ha llençat ara un vídeo promocional en què s’informa que el certamen viatjarà a Barcelona, amb imatges de la ciutat i una encaixada de mans a l’avinguda Maria Cristina entre el president Müller i el director general de la Fira de Barcelona, Agustí Cordón.

Barcelona, Berlín i Seül

El 2015 serà un any d’expansió i canvis per al Bread & Butter, ja que Müller també ha avançat que hi haurà una edició a Corea del Sud, concretament a Seül, i que en un futur la fira podria viatjar també a Amèrica. “Ara estem a les dues millors ciutats europees per a nosaltres, Barcelona i Berlín”, assegura.

Adéu a The Brandery

The Brandery ha estat el substitut natural del Bread and Butter a la ciutat, tot i que mai no ha superat les xifres de la fira alemanya. Es va celebrar des de 2009 fins a 2012. El 2013 se’n va suprimir l’edició d’hivern, i encara que se’n va arribar a preveure una per al setembre de l’any passat, finalment no es va fer, segons l’organització perquè el context del sector no ho aconsellava. Per cobrir el buit, Fira de Barcelona va optar per programar un nou certamen de moda texana: el Denim by PV, que va acollir la primera edició a la primavera, i que repetirà a la tardor.

5.000 habitacions reservades

El president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos, ha celebrat la tornada del Bread & Butter i ha afirmat que des de l’organització del certamen ja s’han reservat 5.000 habitacions per passar-hi com a mínim tres nits (els dies que durarà la fira). Clos ha assegurat que és una “sort” que es faci l’edició d’hivern al gener perquè és quan l’ocupació hotelera és més fluixa a la ciutat.