L'Umar és de Mauritània i fa cinc anys que viu en aquesta petita habitació que s'ha fet ell mateix en aquesta nau del carrer del Paraguai, a Sant Martí. Els espais són reduïts, la llum és escassa i el matarates esdevé imprescindible en el seu dia a dia. El dia 14 d'aquest mes el desallotjaran a ell i a la vintena d'africans que hi viuen en molt males condicions i demanen solucions. UMAR SHOW "No sabemos como puedes decir: en 5 dias tienes que salir de esta casa. Mira como estan todas las cosas. Como podemos sacar todas las cosas en 5 dias y nosotros como podemos salir en 5 dias i encontrar una habitación. Es imposible." OUMAR KANTÉ "Nosotros aguantamos aquí porque no tenemos un lado donde vivir. Pero si tuviesemos algun lado donde vivir, no se puede aguantar aquí" I és que els immmigrants que hi viuen han de preparar el menjar en cuines improvisades, utitlitzar lavabos en males condicions d'higiene i netejar les seves coses com poden. Això si, compten amb l'ajuda de l'assemblea solidària contra els dessalotjaments del Poblenou que els dona suport. CARLOTA FALGUERES Assemblea solidària contra els dessalotjaments "Nosaltres de moment estem volguent fer una mica de visibilització i de força perquè la societat i tota la gent coneixi el problema i perquè l'Ajuntament se n'adoni que és una qüestió que s'ha de solucionar." De moment aquesta tarda s'han concentrat per denunciar la situació i han aconseguit concertar una reunió per aquest dijous amb l'Ajuntament per buscar solucions.

A finals de juliol farà un any que es va produïr el desallotjament de la nau del carrer de Puigcerdà en què vivien immigrants africans. 12 mesos després es pot repetir la situació. Una vintena de persones d’origen africà i de fins a set nacionalitats diferents conviuen pacíficament des de fa cinc anys en una nau del barri de Provençals. Després de tot aquest temps, podria finalment executar-se l’ordre per fer-los fora. El propietari havia interposat una demanda.

Els immigrants i els col·lectius que els donen suport, com la Xarxa de Suport als Assentaments i l’Assemblea Solidària contra els desallotjaments, ja han esgotat les vies legals per dilatar el procés i demanen solucions a les administracions. Entre altres coses demanen un lloc on poder viure, un espai on poder seguir treballant de la ferralla i que se’s regularitzi la situació al país.

També denuncien que les condicions en les quals viuen són lamentables i que ho fan per obligació. La higiene a tota la nau, i als lavabos en especial, resulta escassa. No disposen ni d’aigua ni subministrament elèctric, els espais on dormen i cuinen són reduïts i gairebé sense llum, i els insectes i fins i tot les rates hi conviuen diàriament.

De moment han aconseguit concertar una reunió amb l’Ajuntament aquest dijous per tal d’intentar trobar una solució a tot plegat.