L’oferta de Saba supera en un 45% el preu inicial de 160 milions d’euros fixat per l’acord entre el CiU i el PP. Aquesta és l’oferta que pren avantatge, ja que ofereix 232 milions d’euros -72 més del preu de sortida- i a més ofereix el 100% dels ingressos extres a l’Ajuntament. Saba obté 91 punts més de valoració tècnica que el seu competidor, Interparking, que queda molt lluny de l’oferta econòmica del seu rival: 166 milions d’euros.

Un cop obertes les pliques, el pas següent serà comunicar el resultat a les empreses participants el proper 10 de juliol, per preparar la posterior aprovació al plenari de finals de juliol. Si el grup Saba acaba guanyant el concurs, això li suposaria renovar els contractes de 10 dels 17 pàrquings que gestiona actualment, així com captar els 15 de l’empresa pública B:SM i un de Vinci Park.

Ingressos destinats a promocions socials

En el moment de fer efectiva l’adjudicació, l’operador haurà d’abonar al comptat 115 milions d’euros, que han de servir per construir diverses promocions de pisos socials. Així, durant el segon semestre de 2014 s’iniciaran dues de les promocions: Glòries I, que inclourà 105 habitatges per a gent gran, un local per a un CAP, un local per a un centre de salut mental, un casal per a gent gran i tres plantes d’aparcament públic; l’altra és la de Quatre Camins, a Sarrià – Sant Gervasi. Es tracta de 44 habitatges per a gent gran i 12 places d’aparcament.

El pla del govern preveu agrupar en una nova societat mixta amb un 40% de capital públic i un 60% de privat anomenada Barcelona d’Aparcaments Municipals SA (BAMSA). Gestionarà conjuntament 15 aparcaments que avui estan a mans de l’empresa municipal B:SM i 11 més que controlen operadors privats, que s’afegiran a la societat mixta conforme vencin les concessions que tenen. Amb la creació d’aquesta nova empresa publicoprivada, el govern vol obtenir un mínim inicial de 100 milions d’euros per construir un miler de pisos de lloguer social.