Entrar a comprar a la Boqueria pot ser tota una odissea ja que els nombrosos turistes que visiten el mercat col·lapsen alguns passadissos. Els més perjudicats, però, són alguns comerciants com els de producte fresc com el peix i la carn, que no es beneficien del consum dels estrangers. BEATRIZ JIMÉNEZ, propietària d'una peixateria "Negativament perquè nosaltres és producte fresc i l'únic que fan és foto, tot el dia dient-los que no toquin, emprenyen i poca cosa més." AMPARO MARTÍNEZ, propietària d'una parada de carn "A mi em molesta perquè llavors la clientela tradicional ha deixat de venir per culpa de tant de turisme." I és que cada dia la Boqueria rep 30.000 visitants, que els divendres i dissabtes s'enfilen fins a 60.000. Aquest gran volum de visitants satura els espais, que s'omplen de curiosos. Tot i això, les parades que venen productes de consum immediat fan l'agost tot l'any gràcies sobretot a la presència dels turistes. ROSA MILLAN, propietària d'una parada de fruita "Yo quiero al de afuera y quiero al de aquí. Ellos me están dejando dinero, yo estoy trabajando también con ellos. ¿Cómo voy a regularizar algo que me es positivo?" Per tal de posar fil a l'agulla al conflicte, l'Associació de Comerciants de la Boqueria proposa solucions. OSCAR UBIDE, gerent de l'Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria "El que pretenem és mirar si es pot fer algun tipus de reglament que no permeti entrar grups nombrosos, per exemple, els divendres i dissabtes, a les hores de màxima activitat. Que hagin d'entrar individualment." Tot plegat es va tractar en el ple de Ciutat Vella del mes de maig i durant les properes setmanes el districte treballarà amb els comerciants per tal de trobar una solució acordada. Els afectats esperen que la solució arribi abans de la tardor.

Morir d’èxit. Això és el que temen que pot passar alguns comerciants del Mercat de la Boqueria si no es controla l’entrada de grups de turistes a aquest equipament, que fa, en ocasions, que es col·lapsin els passadissos. Cada dia passen per aquest mercat uns 30.000 turistes, xifra que es dobla fins als 60.000 visitants tant els divendres com els dissabtes, quan s’hi afegeixen a més els clients habituals. L’Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria, a instàncies de molts botiguers del mercat, ha iniciat converses amb l’Ajuntament per trobar una solució que reguli l’entrada de turistes al recinte. Demanen que es trobi una fórmula en què la visita es faci de forma més controlada i evitar l’entrada de grups nombroses “a les hores de màxima activitat”.

Els comerciants més crítics amb l’allau de turistes són els carnissers i peixaters, que asseguren que els visitants no compren en els seus establiments: “Tot el dia dient-los que no toquin, emprenyen i poca cosa més”, afirma Beatriz Jiménez. En canvi, hi ha parades que tenen productes pensats per vendre també al turista i no els agrada gens la idea d’una hipotètica regulació. L’Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria preveu que a la tardor s’hagi trobat una fórmula que satisfaci tothom i que serveixi per conciliar la normalitat del mercat amb l’atractiu turístic que té aquest equipament.