“Compondre un retrat col·lectiu de la ciutat”. Amb aquesta intenció va començar al mes de febrer Objectiu Barcelona, un projecte comissariat per Samuel Aranda, guanyador del World Press Photo en l’edició de 2012. Amb la participació de 12 centres cívics, es va posar en marxa la creació del retrat.

Els participants, amants de la fotografia, han centrat el seu reportatge documental en algun element significatiu del seu districte. Han rebut quatre sessions magistrals, dues classes teòriques i han participat en diverses sortides fotogràfiques conjuntes.

A més d’Aranda també hi han participat com a ponents o monitors: David Airob, Toni Amengual, Walter Astrada, Juan Manuel Castro Prieto, Cristina García Rodero, Fernando Moleres, Emilio Morenatti, Navia, Txema Salvans, Moisés Saman i Carmen Secanella. Tots ells es dediquen professionalment a la fotografia i tenen una reconeguda experiència internacional.

Aquest dissabte és la cloenda del projecte i des de les 17 h es podran veure els treballs dels 200 participants a la Fabra i Coats. A les 18 h s’hi projectarà un documental dirigit per Esther Vergara sobre la nova generació de fotoperiodistes que han cobert els conflictes d’Iraq, Afganistan, les revolucions àrabs o Ucraïna i Veneçuela. Per acabar, es tancarà l’acte amb una sessió magistral amb Don McCullin, que presenta un documental sobre la seva vida.