La Barceloneta serà un dels escenaris privilegiats d'aquesta revetlla. L'epicentre serà aquesta plaça on els diables donaran el tret de sortida a la festa al barri. Per això, els establiments de la zona s'han afanyat aquest matí a retirar els tendals, per evitar algun ensurt amb el foc. AGAPITO SOLÉ, propietari de Can Ganassa "Si els correfocs que corren per tota la plaça, que tinguin lloc per fer el seus moviments que fan de petards, foc i tot. Per això, ho treiem tot i ho posem a la paret." No només a la Barceloneta hi ha festa, a tota la ciutat hi haurà revetlles per a tots els gustos. En total, l'Ajuntament ha autoritzat una vintena de fogueres. Sant Martí i l'Eixample concentren bona part d'aquests focs, però hi haurà festa pràcticament tots els barris de la ciutat. En total, 130 efectius dels Bombers de Barcelona vetllaran perquè no hi hagi incidents amb el foc. També serà una nit de feina per a la Guàrdia Urbana, que intensificarà el control de la venda ambulant de begudes. A més dels carrers de la ciutat, un altre dels espais centrals d'aquesta revetlla són les platges. L'any passat van arribar a concentrar-s'hi 62.000 persones. Als banyistes que de dia han omplert les platges, els substituiran a partir del vespre la gent amb ganes de festa. Molts aniran ja a sopar a la vora del mar. I allà, focs artificials i tota la nit de revetlla fins que a les 6 els serveis de neteja començaran a treballar per tornar a deixar-ho tot en ordre. I tot això amb la recomanació d'utilitzar el transport públic. Recordem que el metro estarà obert tota la nit.

L’Ajuntament de Barcelona ha autoritzat la instal·lació de quinze fogueres a tots els barris. La zona de l’Esquerra de l’Eixample i Sant Antoni manté viva aquesta tradició amb fogueres a Provença amb Rocafort, Comte Borrell amb Consell de Cent, Viladomat amb Floridablanca, Entença amb Floridablanca i el Parc de Joan Miró. A la resta de barris hi haurà fogueres als Jardins de Cal Sèbio (Sants), a les places de la Barceloneta, de la Sagrada Família, de Can Fabra (Sant Andreu) i del Nord (Gràcia).  També se’n faran al casal d’entitats del Mas Guinardó, a Lope de Vega amb Concili de Trento, rambla del Poblenou amb Perelló, a l’avinguda de la Meridiana (entre Corunya i Aragó) i a la cruïlla del carrer de Lepant amb la carretera de Ribes.

La Guàrdia Urbana mantindrà una vigilància especial al centre de la ciutat i a les platges, on es preveu una major concentració de persones. Els agents vigilaran les parades de venda autoritzada d’articles pirotècnics i les fogueres. També intensificaran el control de la venda ambulant de begudes i s’establiran controls preventius d’alcoholèmia. Pel que fa als Bombers de Barcelona, la revetlla es controlarà amb un reforç de 130 efectius que vigilaran especialment el llançament de pirotècnia prop de les zones forestals.

El servei de neteja de la revetlla disposarà de 308 operaris i 51 vehicles, que s’encarregaran de recuperar la netedat de les platges. Durant la matinada del 24 es desplegarà l’equip en coordinació amb la Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra, que s’encarregaran del desallotjament de les persones a partir de les sis del matí per tal de tenir les platges a punt per a l’ús de banyistes i visitants a les 10 h. També s’instal·laran 500 papereres de cartró, per complementar les que hi ha instal·lades de forma permanent, i 84 contenidors addicionals.

El metro estarà obert 43 hores seguides

Com ja és habitual en els últims anys, Transports Metropolitans de Barcelona donarà servei de metro durant tota la nit de la revetlla de Sant Joan. Els trens circularan sense interrupció des de les cinc de la matinada de dilluns, 23 de juny, fins a la mitjanit del dia 24. Per contra, durant la revetlla hi haurà un total de 35 estacions de Bicing fora de servei als districtes de Ciutat Vella, Sant Andreu, l’Eixample, Sant Martí i Nou Barris per motius de seguretat.