Tal i com ha avançat hores abans el setmanari La Directa, els responsables del casal Tramuntana han detallat a través d’una entrada al seu web el trasllat de les activitats del centre a un altre barri però del mateix districte de Sant Martí. Asseguren que han estat “cercant durant mesos un local més gran que s’adaptés a les noves necessitats” i que finalment l’han trobat sense haver de canviar-se de districte.

Els veïns del número 333 del carrer de la Independència van començar a veure divendres com els joves del Casal Tramuntana començaven a buidar el local. Dissabte, el moviment antifeixista dels barris del Clot i del Camp de l’Arpa celebrava que els nazis marxessin del barri com una victòria després de més de dos anys de mobilització. Segons David Minoves, coordinador d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), el Casal Tramuntana tanca perquè la propietària del local ha decidit no renovar el contracte de lloguer amb l’entitat i això és gràcies a les campanyes de sensibilització contra el feixisme que s’han fet al barri.

L’impulsor del Casal Tramuntana, Alberto Sánchez, nega que sigui la propietària del local la que no ha volgut renovar el contracte de lloguer, que en tot cas encara no havia expirat, tal com s’ha explicat des del moviment antifeixista del barri. Sánchez també relativitza l’oposició veïnal i acusa UCFR de promoure campanyes de desprestigi totalment injustificades. Segons el líder feixista, les activitats del Casal Tramuntana han estat “absolutament legals” i han inclòs “campanyes solidàries de suport als veïns”, com ara el repartiment d’aliments i roba a unes 20 famílies del barri (entre les quals no n’hi havia cap d’immigrants). Sánchez sosté que molts veïns del Clot donaven suport a aquestes activitats i que alguns fins i tot són socis del casal. Fa dos anys, Alberto Sánchez va denunciar una agressió que va patir en aquest mateix barri i que li va provocar hematomes per tot el cos.

Unitat contra el Feixisme i el Racisme insisteix que, si el Casal Tramuntana es trasllada a qualsevol altre barri o municipi, hi crearà un moviment antifeixista com el que s’ha generat al Clot durant els darrers dos anys i mig.