ASSUMPTA ESCARP, regidora del PSC "Amb l'excavadora, van cremar tots els seus principis de coordinació policial i va cremar el seu suposat model de seguretat." JOAQUIM FORN, tinent d'alcalde de Seguretat i Mobilitat "I quan va cremar el cotxe de policia a la plaça de Catalunya en l'ocupació de Banesto, què es cremava? Estem davant de grups violents, i contra això avui hagués estat el millor missatge que ens veiessin tots units. ASSUMPTA ESCARP, regidora del PSC "Vostès el que demanen són adhesions a una mala política. I això sí que nosaltres no ho farem." JOAQUIM FORN, tinent d'alcalde de Seguretat i Mobilitat "En aquell moment, el millor símbol era explicar a la gent que estàvem al costat de la legalitat. I ens hagués agradat que aquest símbol també l'haguéssim vist en algun moment."

Un dels punts forts de l’ordre del dia de la Comissió de Seguretat i Mobilitat de l’Ajuntament ha estat el de Can Vies, durant el qual l’oposició ha demanat explicacions al primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, sobre els fets de la setmana del 28 de maig.

L’actuació policial ha rebut bona part de les crítiques. La majoria dels grups han demanat explicacions pel que consideren que va ser un operatiu “descoordinat”, i s’han centrat en la crema de l’excavadora produïda la nit de dimarts 27 de maig. Segons Assumpta Escarp (PSC), “l’excavadora va ser un símbol del que no pot passar”. Alberto Villagrasa (PP) hi ha afegit que no entén que aquella nit no hi hagués vigilància policial a Can Vies. Una situació que Joaquim Forn ha justificat explicant que els efectius de la Guàrdia Urbana va prioritzar la protecció de la seu del districte.

L’altre protagonista de les intervencions dels grups de l’oposició ha estat la crítica a la manca de reconeixement dels errors per part de l’Ajuntament, tant pel que fa a l’avaluació prèvia dels riscos de l’enderrocament com per les actuacions del consistori durant el conflicte. Joaquim Mestre (ICV), s’ha mostrat molest que l’alcalde, Xavier Trias, no convoqués una reunió amb els grups fins el 2 de juny però sí que es trobés “amb el representant d’un grup polític que no està a l’Ajuntament”, en referència a David Fernàndez (CUP).

Com a tinent d’alcalde de Seguretat i Mobilitat, Joaquim Forn ha reiterat que els aldarulls van ser provocats per “grups violents i molt organitzats” i ha defensat la gestió municipal explicant que els operatius s’havien preparat amb temps. Tanmateix, Forn ha lamentat que els partits de l’oposició hagin preferit fer “demagògia” en lloc de “donar un missatge d’unitat”.