El Museu Marítim és un dels equipaments apadrinats. En el marc de l'assignatura d'anglès, els alumnes de l'Escola Vedruna - Àngels han visitat l'exposició "Víkings" i aprenen de quina manera el mar ha influït en la cultura i la literatura britàniques. La guia explica el contingut en aquest idioma. Els alumnes, atents, prenen apunts en anglès i les consultes, és clar, es fan en aquesta llengua. ROSA MARIA BLANCO, professora d'anglès de l'Escola Vedruna - Àngels "Penso que és un enriquiment de l'assignatura perquè en anglès també fem cultura, història i geografia dels països de parla anglesa." ISMAEL GARCIA, tècnic d'Educació i Activitats del Museu Marítim "Jo crec que és una oportunitat d'arribar a equipaments culturals que estan al costat de l'escola i moltes vegades no es tenen presents alhora de fer projectes conjunts." Avui els alumnes de tots els centres que hi han participat han posat en comú les experiències. El MACBA, el CCCB, o el Gran Teatre del Liceu són alguns dels sis equipaments en què s'ha desenvolupat el programa, però la idea és ampliar-lo a altres espais de Ciutat Vella. MERCÈ HOMS, regidora de Ciutat Vella "Que tots els centres educatius de Ciutat Vella tinguin el contingut curricular estàndard, però amb aquesta singularitat de cada centre, vinculat a alguna matèria relacionada amb cultura, el mar i algun altre equipament." Els projectes que s'han dut a terme s'expliquen en aquesta mostra, que es podrà visitar fins al dia 22 al Pati Manning.

Entre els centres que hi han participat hi ha l’Institut Miquel Tarradell, l’Escola Vedruna – Àngels o l’Escola Bressol Canigó. Durant el curs, els alumnes han fet visites als equipaments apadrinats en el marc d’assignatures incloses dins el currículum acadèmic. En el cas de l’Escola Vedruna, per exemple, han après, en l’assignatura d’anglès, de quina manera el mar ha influït en la cultura i la literatura britàniques, tot treballant amb del Museu Marítim de Barcelona.

El projecte s’anomena Apadrina un equipament i ha estat impulsat en el marc del Raval Cultural i l’ha coordinat la Fundació Tot Raval. Durant aquest curs ha funcionat com a prova pilot, però tenint en compte els bons resultats, de cara al curs que ve els equipaments culturals que hi vulguin participar signaran un conveni amb el districte de Ciutat Vella. Aquest any hi han col·laborat el Museu Marítim, el MACBA, el CCCB, la Filmoteca de Catalunya, el Palau Güell i el Gran Teatre del Liceu.

Aquest dimecres els alumnes han fet la cloenda del projecte. Totes les experiències es podran veure en una exposició oberta que estarà instal·lada al Pati Manning fins al 22 de juny.