El Departament d’Empresa i Ocupació, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) impulsa el 080 Barcelona Fashion com a plataforma d’internacionalització de la moda catalana. També pretén ser un instrument estratègic per al procés de relocalització de la producció tèxtil i la creació de sinergies entre els dissenyadors i les empreses del sector. Divuit d’aquests dissenyadors i dotze marques diferents es donaran cita del 30 de juny al 4 de juliol en l’edició d’estiu del 080, amb una trentena de desfilades.

A banda de la pasarel·la, el 080 comptarà amb una àrea oberta per a compradors i públic en general. Es tracta d’un espai dedicat a prop de 40 “pop-up stores”, botigues efímeres, de moda, calçat i complements que aproparan als visitants les col·leccions més avantguardistes.

Dinamitzar el comerç de proximitat

En aquesta edició es vol fer protagonista de la moda també el petit comerç de barri. Per això les botigues properes al recinte de Sant Pau, on se celebrarà el 080, donaran bosses dissenyades per a l’ocasió. A més, l’Ajuntament promocionarà rutes turístiques enfocades a qui vulgui comprar moda.

Oportunitat pels joves dissenyadors

El 080 tancarà l’edició amb una desfilada de ModaFAD, la passarel·la de dissenyadors de moda emergents en què es mostraran els millors projectes de final de carrera dels alumnes de les escoles de disseny.