LLUÍS COMERÓN, degà del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya "Un primer repte és que abans de l'estiu és tenir un primer document que ens doni un full de ruta de què es farà i com es farà. És ja! hi ha una comissió treballant en aquests moments i formada pels departaments de la Generalitat, Ajuntament i Col·legi d'Arquitectes que preparen el primer document que ens ha de servir a tots per treballar el full de ruta i saber que tenim i cap a on volem anar-hi. Difícilment tindrem el 2015 el museu acabat. Una iniciativa d'aquest tipus és lenta. En agradaria que el 2015 hi hagués algun indici o algun indicador d'aquesta activitat. Insisteixo, l'objectiu és ambiciós, no en termes de gran museu, si no de què estigui molt bé. Caldrà el temps necessari per anar-lo treballant. El 2015 voldríem que ja hi hagués alguna cosa, que es comencés a veure, a tocar."

Fa 12 anys que el COAC reclamava la necessitat de tenir un centre o un museu on es pogués veure i explicar la història de l’arquitectura del país. El projecte ara va de debò. Lluís Comerón ha anunciat al ‘BTV notícies matí’ que en els pròxims dies estarà llest el document que donarà les directrius de com ha de ser l’equipament, de quin n’ha de ser el  contingut i sobre com s’ha de fer arribar als ciutadans. El full de ruta l’està elaborant una comissió formada per l’Ajuntament, la Generalitat i el Col·legi. Comerón no ha concretat dates d’inici de les obres, ni tampoc l’emplaçament on s’aixecarà el museu, tot i que fa uns dies el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va referir-se a l’Esplanada dels Museus de Montjuïc com un dels espais on podria construir-se.

Segons Comerón, el projecte s’ha de fer bé i per això no corre pressa per tenir-lo acabat: “No ho farem malament per la pressa”. El degà ha dit que el començament dels treballs dependrà del full de ruta i també de l’espai on s’ubiqui finalment l’equipament. Des del COAC es confia que el 2015 “ja hi hagi alguna cosa”, i que el futur museu “es comenci a veure, a tocar”.