LLUIS SANS, president dels Amics del Passeig de Gràcia"S'hauria d'atencdre una demanda internacional que els diumenge voldria comprar, per tant, crec que s'ha de buscar la manera d'atendre aquesta demanda sense desviar demanda interna i per tant perjudicar a les zones comercials perifèriques." XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona"Ho vam intentar fa un temps, se'ns va dir que no, vam perdre la votació. Ara ho tornarem a intentar i a veure què passa. Podem trobar fórmules d'apropament entre tots però falta que tinguem la majoria suficient per tirar-ho endavant."

El president d’Amics del Passeig de Gràcia, Lluís Sans, ha reiterat que cal donar resposta als estrangers que vénen a la ciutat i que volen comprar en diumenge. Ara bé, una de les entitats més crítiques amb l’acord que el govern va tancar amb una part del sector ha volgut destensar la corda. “Comprenem les dificultats per arribar a un consens amb la resta del comerç de la ciutat; el que no volem és perjudicar altres zones comercials”, ha reconegut Sans. El representant dels comerciants del passeig de Gràcia ha insistit que “cal buscar la manera d’atendre la demanda internacional sense desviar la demanda interna ni perjudicar les zones comercials perifèriques”.

Just després de fer aquestes declaracions, l’alcalde ha reblat: “No hi puc estar més d’acord!”, senyal evident de la bona sintonia que han demostrat. Trias ha dit que després que el ple tombés la proposta que es va pactar amb una part del sector, l’Ajuntament ha seguit treballant per arribar a un acord. “Ho tornarem a intentar, i a veure què passa”, ha assegurat l’alcalde, que, més enllà de trobar “fórmules d’apropament”, ha reiterat que cal una majoria política “suficient” per tirar l’acord endavant. “Seria una llàstima no tenir-la”, ha sentenciat Trias, que ha defensat un cop més que per a qualsevol entesa en aquest àmbit es tindran en compte els eixos comercials més perifèrics.