Can Batlló commemora els tres anys d’autogestió des d’aquest dimecres i fins al pròxim diumenge. El primer acte ha estat un brindis per recordar l’entrada dels veïns al recinte fabril.

Aquest dissabte, Can Batlló obrirà un nou espai, la primera planta del Bloc Onze. L’espai, de 750 metres quadrats, acollirà un espai dedicat a l’art, un rocòdrom i diversos tallers. Els veïns podran proposar noms per a les sales.

Els beneficis que s’obtinguin amb la venda de begudes i entrepants durant els quatre dies de celebració es destinaran al Centre Social Autogestionat Can Vies i els detinguts pels fets posteriors al desallotjament. Precisament, Can Batlló es va solidaritzar amb Can Vies trencant els contactes amb l’Ajuntament.

La materialització d’una reivindicació veïnal

L’11 de juny de 2011 va ser la data límit que es va marcar la plataforma Recuperem Can Batlló perquè l’antiga fàbrica passés a tenir un ús públic i ciutadà. Ja feia temps que els veïns de la Bordeta reclamaven a l’Ajuntament que es destinés l’espai a la construcció d’equipaments.

Ara fa tres anys, els veïns van poder accedir al recinte. Un mes després, es va obrir el primer equipament autogestionat, la Biblioteca Popular Josep Pons. Inicialment, l’Ajuntament només va cedir el Bloc Onze als veïns. Més endavant, s’hi van sumar més naus.