Han compartit mobilitzacions i actes públics en què han fet evident les seves complicitats. Des de formacions polítiques com Iniciativa i Esquerra Unida, la CUP o el Procés Constituent de Teresa Forcades, fins a moviments socials com la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, amb Ada Colau al capdavant. La intenció ara és fer un pas més i impulsar un projecte comú que aglutini tots aquests grups en una candidatura d'esquerres que es presentaria a les pròximes eleccions municipals a Barcelona. Segons el diari 'Ara', la crida per unir aquestes forces la faria d'aquí a menys d'un mes la mateixa Ada Colau, que fa unes setmanes va deixar de ser la portaveu de la PAH. El projecte es plantejaria com una candidatura nova, construïda des de la militància, i no com una simple suma de sigles. A través del seu Twitter, Colau ha puntualitzat el titular de la notícia, en el sentit que "això - ha escrit - ja no va de personalismes." Sí que ha confirmat que "és moment de processos col·lectius", que "cal respectar els seus ritmes", i que "quan hi hagi alguna cosa per proposar es farà amb transparència i honestedat". També el regidor d'Iniciativa, Ricard Gomà, ha tuitejat que "no hi ha encara avui cap proposta concreta" i ha afegit que estan dialogant per una confluència àmplia amb els mateixos objectius. També, segons ha explicat a BTV, la CUP té constància d'alguns moviments que veu amb bons ulls.

En declaracions a Eldiario.es, Colau confirma que el procés està obert però insisteix que cal respectar els ritmes d’una nova manera de fer política. L’exportaveu de la PAH ha rebut propostes des de moltes formacions per sumar-se a les candidatures europees. Fins ara sempre ha dit que no. Al seu compte de Twitter, Colau es refereix a l’article publicat pel diari ‘Ara’ que l’assenyala com a promotora d’una plataforma d’esquerres que busca el suport d’ICV-EUiA, la CUP, Procés Constituent i moviments socials.

La proposta es limita, de moment, a l’àmbit barceloní. I és des d’aquest àmbit del que ja han sorgit algunes reaccions, com la del president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà. El líder ecosocialista recull el guant, però insisteix que el projecte no està madur.