Han estat quatre mesos d'assajos i avui és el dia de la veritat. Els alumnes de l'escola de música Accent de Barcelona reben les darreres indicacions del professor. Gràcies al festival Simfònic poden exposar davant del públic el resultat de la seva feina. Com ells i de manera simultània a 130 ciutats de tot Catalunya i les Illes Balears, 7.000 alumnes estan preparant els concerts, una bona manera de copsar el nivell de les noves generacions de les escoles de música catalanes. CARLES TORT, cap d'estudis escola Accent "Pensem que les escoles de música en general son poc conegudes, es dona més difusió a esports o alguna altre extraescolar que no a la escola de música que realment fa una funció important." Un cop el públic agafa posicions cal temperar els nervis. Si algun d'ells es vol dedicar a la música, en un futur, res més útil que afrontar el pànic escènic com abans millor. MARC "Es un repte que normalment surt bé però també s'ha de treballar bastant." Fins a quaranta emplaçaments emblemàtics de la ciutat de Barcelona com aquest del Palau Robert permeten escoltar l'art dels estudiants de les escoles de música de la ciutat. En els quatre anys de funcionament la família del festival Simfònic no ha parat de créixer. Aquest any s'han estrenat les ciutats de Reus, Terrassa i fins a 20 concerts arriben a Mallorca, Menorca i Eivissa.

Es tracta d’una iniciativa de l’associació Secrets BCN que vol donar visibilitat a la feina feta per les escoles de música. L’art, com sempre, necessita d’iniciatives multitudinàries com aquesta per tal de donar més visibilitat als joves musics.

Han estat quatre mesos d’assaigs per preparar el repertori. La dificultat de les peces s’adapta al nivell dels estudiants i, malgrat que els clàssics hi són presents, també s’hi inclouen peces més contemporànies, com per exemple la banda sonora de la sèrie de moda, ‘Juego de Tronos’, perquè els joves estiguin més motivats a l’hora de preparar els concerts.

A les 19 h, en molts dels espais del festival Simfònic, s’ha tocat de manera conjunta la peça del clàssic jazzístic de Nina Simone, ‘My Baby Just Cares For Me’.

A Barcelona en total han estat 40 els emplaçaments emblemàtics on els alumnes han deixat sentir el seu art, entre ells el claustre de la Facultat de Medicina, el Palau Robert, el Museu Picasso, el Monestir de Pedralbes o fins i tot el Zoo.

Enguany el festival ha saltat de Catalunya a les illes Balears i fins a 20 concerts s’han pogut escoltar a diferents ciutats de Mallorca, Menorca i Eivissa.