Aquesta imatge, l'enderroc de Can Vies, és la que, segons les entitats, ha encès l'espurna. Per això el Centre Social de Sants, l'entitat que ha estat negociant en els últims mesos amb l'Ajuntament per Can Vies, proposa que per reobrir el diàleg és faci un gest igual de potent. Demanen que s'aturi l'enderroc i que torni l'activitat que hi ha hagut en els últims 17 anys a Can Vies. JOSEP MARIA DOMINGO, president del Centre Social de Sants "Aturar immediatament l'enderroc de Can Vies. Segon punt, permetre el retorn del col·lectiu dels usuaris de Can Vies. Tercer punt, estudiar conjuntament amb tècnics d'ambdues parts la rehabilitació de l'edifici. I quart punt, aturar els aldarulls i la presència massiva de policia al barri". Així ho han traslladat al regidor de Sants-Montjuïc en la reunió que han mantingut, aquesta tarda, a la seu de la Federació d'Associacions de Veïns. Martí ha dit que només ha vingut a escoltar i a mostrar un gest de voluntat de diàleg per part de l'Ajuntament. JORDI MARTÍ, regidor de Sants-Montjüic "Hem vingut a escoltar, hem vingut a conèixer les noves propostes del Centre Social de Sants esperant que s'obri el diàleg" Des de la FAVB, el seu president, present també en la reunió, ha insistit que ara és l'Ajuntament qui ha de moure fitxa primer. LLUÍS RABELL, president de la FAVB "Cal una imatge igualment potent que pugui revertir aquesta situació i que ens situi en un escenari de diàleg que necessita, per ser creïble, gestos potents i significatius i un simbolisme fort per dir-ho d'alguna manera" A la reunió també hi havia convidada la plataforma de Can Vies però a la mateixa hora tenien una assemblea i no hi han assistit. El Centre Social de Sants els traslladarà les propostes. Caldrà esperar almenys fins demà per saber quina és la resposta de l'Ajuntament tot i que aquest matí l'alcalde ja ha deixat clar que l'edifici no es rehabilitarà i que l'espai es convertirà en una zona verda. Trias ha dit que el consistori ofereix una ubicació fora de Can Vies per poder desenvolupar l'activitat cultural.

Poc després de les 17 h ha començat a la seu de la FAVB, al carrer d’Obradors, la reunió de treball entre Ajuntament i entitats per resoldre el conflicte que han generat el desallotjament i posterior enderroc de Can Vies. A la taula de negociació s’hi han assegut el regidor del districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí Galbis, el president de la FAVB, Lluís Rabell, i el president del Centre Social de Sants, Josep Maria Domingo.

No hi han assistit, però, cap dels membres de la Plataforma de Suport a Can Vies i seran els membres del Centre Social de Sants els qui traslladaran les propostes a Can Vies.  

Des del consistori, l’Ajuntament, que ha explicat que només han vingut a escoltar les entitats i a mostrar que són partidaris del diàleg. Les entitats hauran d’esperar fins demà la resposta del consistori.

El primers a arribar a la reunió han estat el president de la FAVB, Lluís Rabell, i el president del Centre Social de Sants, Josep Maria Domingo. Tot seguit ha entrat a la reunió el regidor del districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí. Entitats com la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona o la síndica de Barcelona ja van demanar aquest dimecres que es reprenguessin les negociacions.