Les dades permeten veure com els republicans són la força més votada als quatre barris de Ciutat Vella (el Raval, el Gòtic, la Barceloneta i Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera) o en sis dels vuit barris de Sants-Montjuïc (exceptuant els dos barris de la Marina, que reté el PSC). ERC s’imposa a la Vila de Gràcia, el Camp d’en Grassot i el Coll –la meitat dels barris del districte de Gràcia-, vuit dels 11 barris d’Horta-Guinardó i quatre dels sis de Sant Andreu. Els republicans també són força majoritària al districte de Sant Martí, on els socialistes només conserven el Besòs i el Maresme i la Verneda i la Pau.

ERC-NECat treu el seu millor resultat percentual al barri de la Clota, on arriben fins al 29,9% del vot. Els republicans arrosseguen vot a la Vila de Gràcia (29,1%) i al Camp de l’Arpa del Clot (28,4%) i el Poblenou (28,2%). Per contra, obtenen els seus pitjors resultats a la Marina del Prat Vermell (6,4%), Ciutat Meridiana (7,6%) i Pedralbes (8,6%).

Convergència i Unió es manté com a segona força a la ciutat i amplia el nombre de barris on és la formació amb més vot (dels 12 als 14). Els nacionalistes s’imposen a tots els barris dels districtes de les Corts i Sarrià – Sant Gervasi, i recuperen Pedralbes, les Tres Torres i Sant Gervasi – Galvany, on el PP va ser el partit més votat el 2009. És el partit amb més vots a l’Esquerra de l’Eixample (Antiga i Nova) i a la Dreta de l’Eixample, i també conserva Vallcarca i la Salut, al districte de Gràcia. CiU té els millors registres a les Tres Torres (39,1%), Sarrià (37,4%) i Sant Gervasi – la Bonanova (37,1%), i els pitjors a Torre Baró (2,6%) i Ciutat Meridiana (4,2%).

Amb els resultats de les europees, Iniciativa per Catalunya – Verds passa a ser la tercera força a Barcelona i supera el PSC. No és la força més votada a cap barri, però guanya vots en els 73. Els ecosocialistes treuen un bon percentatge de vot al Poblenou (17,3%), Diagonal Mar i el Font Marítim (16,9%) i la Vila Olímpica (16,6%). També al seu feu tradicional del barri de la Clota (16,2%). Per contra són minoritaris a Pedralbes (3,2%) i a les Tres Torres (3,9%)

El PSC passa de primera a quarta força de la ciutat. Amb relació a 2009, els socialistes perden l’hegemonia en 36 barris de la ciutat (de 58 a 22), uns barris que passen a majoria d’ERC. El PSC perd vot als 73 barris de Barcelona, tot i que es manté com a força més votada en 12 dels 13 barris de Nou Barris (excepte Vilapicina i la Torre Llobeta, on ERC és majoritària). Els socialistes conserven diversos barris d’Horta-Guinardó, Sants-Montjuïc i Sant Andreu. Ciutat Meridiana (31,6%), la Trinitat Vella (31,1%) i Torre Baró (31%) són els barris amb més vot socialista; Pedralbes (4,2%), les Tres Torres (4,3%) i Sant Gervasi – la Bonanova (4,6%), els que menys.

I el Partit Popular passa a ser la cinquena força política a la ciutat i deixa de ser el partit més votat a Pedralbes, les Tres Torres i Sant Gervasi-  Galvany, que passen a mans de CiU. Tot i retrocedir en nombre de vots, els populars mantenen alts percentatges de vot a Pedralbes (28,0%), les tres Torres (23,9%), Sant Gervasi – Galvany (20,8%) i Sant Gervasi – la Bonanova (20,6%). A la Clota (5,8%), el Poblenou (5,9%), Vallvidrera (6,5%) i la Vila de Gràcia (6,8%) n’obtenen els pitjors.

Pel que fa a la participació, puja a tota la ciutat i se situa 10 punts per sobre de les europees de 2009 (50,96%). El barri amb més participació de la ciutat ha estat la Vila Olímpica del Poblenou (63,2%), seguit de les Tres Torres (60,1%), Sarrià (59,7%) i el Camp d’en Grassot i Gràcia Nova (58,2%). Els barris amb menys votants han estat la Marina del Prat Vermell (23,8%), Torre Baró (29,2%) i Baró de Viver (30,2%).