Rajoy, Mas, Rubalcaba i Wert... Tots estan en el punt de mira d'uns dibuixants amb els llapis ben esmolats. La mostra "Caricatocràcia" vol donar a conèixer aquest art de la deformació, de la ironia, i la feina dels autors per la llibertat d'expressió. ÀLEX GALLEGO, caricaturista "La principal funció de la caricatura és pressionar una mica el poder, els polítics sempre es pensen que estan allà solets... pataleta social." La mostra la impulsa l'acabada de néixer Associació Espanyola de Caricaturistes. Creada fa dos anys, ja té uns 30 membres. Treballen per a la premsa i la publicitat, i sovint són autònoms. En ocasió de la inauguració de la mostra, han volgut reivindicar aquest ofici que, segons ells, a Espanya, no és prou reconegut. També han aprofitat per caricaturar el públic, perquè al cap i a la fi, es tracta també de saber riure's d'un mateix.

El president dels Estats Units, Barack Obama, o l’extresorer del PP Luis Bárcenas no s’han escapat dels llapis dels caricaturistes. Bergé, Alex Gallego, Ernest Priego, Lorca, Javi Ariza, Josep Solé i Jaume Cullell col·laboren amb revistes i diaris i també treballen per a la publicitat. A més, formen part de l’acabada de néixer Associació de Caricaturistes Espanyols.

Amb aquesta exposició, els caricaturistes volen reivindicar el seu art i la seva feina per la llibertat d’expressió. “Aquest país no és com França o Anglaterra”, explica Alex Gallego, que des de fa 17 anys treballa de dibuixant. “No valora la nostra feina. Crec que la principal funció de la caricatura és d’atacar una mica el poder, perquè els polítics sovint pensen que estan allà solets. Nosaltres els recordem que no.”