El bon inici del Barça no feia pensar que la d’ahir seria una de les pitjors nits europees del bàsquet blaugrana. Els homes entrenats per Xavi Pascual van començar bé i guiats per Marcelinho Huertas van començar amb un parcial de 12 a 4. La caiguda va començar amb el poc encert des de la línia de tir lliure. El Reial Madrid va posar Sergio Rodríguez a la pista i, de mica en mica, els blaugrana van dilapidar l’avantatge fins arribar al final del primer quart amb empat a 20.

En el segon, els blaugrana no van estar encertats i els blancs van arribar al descans amb un avantatge de vuit punts. En la segona part els intents del Barça per reduir distàncies se’n van anar en orris. L’equip blanc va donar una lliçó de joc a un Barça desconegut i atabalat. Una pallissa que va acabar amb un resultat d’escàndol impropi d’una Final Four: 62 a 100, 38 punts menys i el Madrid a la final.