"Hola, benvinguts a la nova ruta del Laberint" Amb aquest nom es coneix la nova visita guiada per Horta. La ruta fa una primera parada al Recinte Modernista de Sant Pau, un dels reclams que el districte exhibeix amb més orgull per la rehabilitació recent del complex. La ruta continua amb una visita al Laberint d'Horta. L'entrada a aquest parc, així com a Sant Pau, s'inclou en el preu total, que costa 35 euros per als adults i 17 per als menors de 12 anys. El bus passeja els visitants per l'entorn de la Vall d'Hebron i acaba el recorregut al nucli antic d'Horta, poc habituat als turistes. De fet, amb aquestes rutes, el govern vol esponjar les zones amb més pressió i diversificar els visitants per tota la ciutat. Repte que encaixa amb el desig municipal de seguir atrapant més turistes. SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "Si som capaços que això sigui responsable i sostenible, ho compartim. I estem treballant perquè això sigui així. Aquest govern es creu fermament que el turisme és una font de riquesa, que és activitat econòmica." A banda de la d'Horta, s'ha posat en marxa també una ruta per Sant Martí que comença al litoral i porta els turistes per la Vila Olímpica i el Fòrum. Aquest itinerari, que com l'altre s'allarga més de tres hores, costa 30 euros per als adults i 15 el tiquet infantil. La visita continua amb una passejada al 22 arrova i amb els Encants com a parada final, amb l'opció de quedar-s'hi a comprar, o no.

Les dues rutes, que s’ofereixen en castellà i anglès, tenen el punt d’inici i també final (opcional) a la plaça de Catalunya. La visita per Horta-Guinardó, que es titula El tour del Laberint, fa la primera parada al Recinte Modernista de Sant Pau, segueix al Laberint d’Horta, envolta la Vall d’Hebron i acaba a la vila d’Horta, amb visita a la plaça d’Eivissa i al mercat. S’ofereix els dimarts, dijous i dissabtes a les 9.30 h, i té una durada aproximada de tres hores i mitja. El preu és de 35 euros els adults i 17 euros per als menors de 12 anys i inclou les entrades a Sant Pau i al Laberint.

La ruta per Sant Martí, batejada com “La ciutat intel·ligent”, arrenca a la façana litoral de la Barceloneta, a l’edifici de Gas Natural. La visita continua pel port i la vila olímpica, el Fòrum. Tot seguit, hi ha un refrigeri a la terrassa de l’hotel Silken, des d’on es poden veure vistes al 22@. La ruta culmina al nou mercat dels Encants Vells, L’Auditori i el TNC. Aquest “tour” és més econòmic que l’altre, i costa 30 euros per als adults i 15 euros el tiquet infantil. Tant en aquesta com en la d’Horta, s’ofereix als visitants la possibilitat de tornar a la plaça de Catalunya en minibús o bé quedar-se a la zona a dinar o fer compres.