Aquesta finca del carrer d'Elisabets es convertirà en la nova seu de l'European Network of Policewoman, una xarxa europea de dones policia que en els propers mesos deixarà els Països Baixos per traslldar-se a Barcelona. MONTSERRAT PINA, presidenta de l'European Network of Policewomen "Torna a posar Barcelona al mapa europeu i fins i tot al mapa mundial perquè aquesta xarxa té aquest nivell d'estatus consultiu per Nacions Unides." La Guàrdia Urbana es va adherir a l'associació el mes d'octubre i des del gener la intendenta de Sarrià - Sant Gervasi, Montserrat Pina, n'ocupa la presidència. L'objectiu d'aquesta xarxa europea és potenciar la presència femenina als cossos policials. Volen fer-ho especialment a les altes esferes, on el nombre de dones encara és baix. Actualment, només un 9,7% dels guàrdies urbans són dones, en total 267, i les xifres són encara més baixes als càrrecs de responsabilitat. A Barcelona no hi ha cap intententa major. El que sí que hi ha són dues intendentes i una inspectora.

L’European Network of Policewomen està integrada per 18 països i 24 cossos policials i, segons ha explicat la presidenta de l’associació, Montserrat Pina, “té nivell d’estatus consultiu a les Nacions Unides“. És per això, diu, que tenir-ne la seu a la ciutat, posarà Barcelona “al mapa europeu i fins i tot al mapa mundial”.

La xarxa, amb 15 anys d’història, té com a objectiu promoure la igualtat entre homes i dones en un àmbit que, tradicionalment, ha estat fonamentalment format per homes. La seva tasca, potenciar la presència femenina a la policia, se centra de manera especial a les altes esferes policials, en què el nombre de dones encara és força reduït. A la Guàrdia Urbana, per exemple, hi ha un total de 267 dones, però als càrrecs de responsabilitat la xifra és molt menor: no hi ha cap intendenta major, i només hi ha dues intendentes i una inspectora.

La policia barcelonina es va adherir a aquesta associació europea el mes d’octubre i des del gener n’ocupa la presidència una membre del cos: la intendenta de Sarrià – Sant Gervasi, Montserrat Pina.