El tractament de FaceUp contra l’addicció als telèfons intel·ligents comença amb un test per conèixer el grau de dependència. A partir d’aquí, l’aplicació proposa un programa per desenganxar-se a còpia de reptes, com per exemple ser capaç de no utilitzar el mòbil quan s’està en parella. L’usuari pot anar controlant el nivell de conciliació amb la família, la feina i els amics. L’app es pot descarregar en dispositius Android i Apple per 1,79 €.

Per al desenvolupament de l’aplicació, l’empresa barcelonina iBoo Mobile ha comptat amb la col·laboració del psicòleg Marc Masip, creador del programa Desconect@. Aquest projecte promou un ús adequat de les noves tecnologies i tracta la dependència al mòbil.

Els telèfons intel·ligents han aportat molts beneficis als usuaris, però també han fet sorgir mals hàbits. El “phubbing” consisteix a no fer cas de la persona que ens acompanya per estar pendent del telèfon. Una variant d’aquest fenomen és el “together alone”, la situació en què una parella no conversa perquè cadascú està amb un dispositiu a les mans. Una altra síndrome és la “nomofòbia”, és a dir, la por de no tenir el mòbil operatiu, ja sigui per haver-se’l descuidat, perquè s’acabi la bateria o no hi hagi prou cobertura.