ARIADNA PEÑARANDA, restaurant Casajuana "Casajuana ho van fundar els meus avis fa 60 anys. Els avis van venir d'Òdena i van venir a Barcelona i van muntar un bar, van anar fent, feien menjars i bé, després va arribar un moment fa 13 anys que van decidir tirar l'edifici a terra i nosaltres vam decidir que volíem continuar i ens vam quedar tots els baixos, vam ampliar el local i és dos o tres vegades més gran del que era abans. Jo penso que el que s'ha mantingut, a més a més de la clientela -que és molt important, perquè amb els anys han deixat de ser clients per ser amics ja, hem compartit moltes coses i moltes vivències-, no sé, la manera de fer és com la que ja venia dels meus avis, ja ens van ensenyar una sèrie de valors, del treball, de la vocació de servei, el gaudir amb el que fem i és una mica el que anem traspassant de generació en generació, llavors, sí que ens hem modernitzat, l'estètica és més moderna i més nova, però la manera de funcionar i les receptes de l'àvia continuen sent les mateixes. És un establiment que ara que estan tan de moda els establiments com temàtics, nosaltres no som un establiment temàtic, som un establiment molt normal i el que fa que sigui important o que sigui interessant són les persones, les que vénen i suposo que les que hi som. No és un negoci, és una manera de viure, és a dir, forma part de nosaltres igual que els clients formen part de la nostra vida."

El Casajuana és un clàssic del barri del Camp d’en Grassot. Està situat al número 27 del carrer de Sant Antoni Maria Claret, a la cantonada amb el carrer de Roger de Flor. Es va fundar el 1954 a l’edifici antic, un espai que es va demolir ara fa 13 anys. La propietat va decidir continuar amb el negoci i va adquirir tots els baixos del local i el van ampliar, arribant a triplicar la capacitat de l’original.