Entre Sants i Les Corts la plaça del Centre sempre ha quedat dividida per una avinguda molt transitada. Un fet que, segons els veïns, li resta caràcter. Tot i que és una característica insalvable, sí que creuen que es pot millorar l'espai i fer-lo més agradable al barri. JOSEP LLUÍS PINAZO "El que li fa falta és d'entrada, asfaltar el terra. I rentar-li la cara i posar-la amb més condicions." PAQUITA ROLDÓS "Una zona on la gent gran pugui estar-se, perquè si t'hi fixes tot el que hi ha són gent gran." De fet l'Ajuntament ha tingut en compte les aportacions veïnals per fer un projecte adaptat al barri. El resultat és que es renovarà l'enllumenat, es reordenaran es elements urbans com la floristeria o el quiosc i s'ampliaran els passos de vianants fins als set metres d'amplada per millorar la connexió entre els dos districtes.També s'ampliarà la zona de jocs infantils i s'instal·laran baranes de vidre a l'accés del metro. Són només algunes de les actuacions que preveu el pla per millorar l'espai de manera integral. ANTONI VIVES tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà "No és una plaça qualsevol, ha estat una plaça molt malejada durant molt de temps. La prioritat han estat els vehicles però és una plaça amb tanta personalitat que malgrat això ha mantingut un caràcter molt fort. Ara el que volem fer és potenciar aquest caràcter amb una inversió del voltant de 2 milions d'euros." El projecte encara s'està redactant, però tot apunta que la reurbanització de la plaça podria començar a finals d'any. Les obres s'allargaran aproximadament uns sis mesos.

La plaça del Centre, dividida per l’avinguda de Madrid, “és una plaça amb poc caràcter de plaça”. Així la defineixen bona part dels veïns de la zona, que a més es queixen que en els últims anys s’hi han fet poques millores. Per tot plegat, veuen amb bons ulls la remodelació que ara planteja l’Ajuntament, que podria començar durant l’últim trimestre d’aquest 2014.

El projecte preveu una millora integral de la plaça tant per la banda de Sants-Montjuïc com per la de les Corts. A grans trets, se’n vol ampliar l’espai actual i millorar així la interrelació entre els dos barris contigus i també l’afluència de l’eix comercial.

Actuacions de millora

En el pla final de reforma es preveu ampliar la zona de jocs infantils. S’hi instal·laran més unitats de joc i se substituirà el sauló actual per una superfície de cautxú. Pel que fa a la vegetació, s’hi col·locaran quatre parterres més grans amb elements vegetals baixos i plantes entapissants.

S’ampliaran els guals a cada part de la plaça fins a 1,20 metres i també s’eixamplaran els passos de vianants fins als set metres per tal de millorar la connexió entre els dos districtes. També es reordenaran els elements urbans, com la floristeria o el quiosc, i les sortides d’aire del metro.

Pel que fa a la il·luminació, es reemplaçaran tots els fanals per uns LED de llum blanca. Hi haurà més llum als espais d’estada per a vianants, seguint els criteris del Pla director d’il·luminació. També s’hi col·locarà una altra font, perquè n’hi hagi una a cada banda de la plaça.