"Saps què et dic? Que tens raó. Que sóc una dona estressada i estic molt sola i estic molt 'agobiada', ni t'ho imagines!" Als protagonistes de 'Magnetismes' la vida no els ha tractat bé. Pateixen conflictes ben presents en la societat actual. És per això, que la companyia Ras Teatre confia que, poc o molt, amb un o altre, el gran públic s'hi senti identificat. PEPA FLUVIÀ "És una obra de plantejament de conflictes. L'autora no aprofundeix en cap però sí que els tracta bé i els soluciona d'una manera grata." "No som nosaltres els que escrivim el guió de la nostra vida oi? Doncs el que ha escrit el meu s'ha quedat ben a gust." Feines de supervivència, somnis truncats, dificultats per arribar a final de mes, solitud... Problemes de pes que afecten els sis protagonistes en un muntatge proper que vol acostar-se al llenguatge cinematogràfic. SERGIO ALFONSO, actor "El llenguatge del cinema és més proper perquè no necessites que la teva expressió arribi a l'última filera. Nosaltres volem això, traslladar l'expressió natural o de veritat cap al teatre però sense perdre expressivitat." Per aconseguir-ho comptaran amb l'ajuda de l'escenari ideal, el teatre Gaudí, envoltats de grades als quatre cantons i amb el públic més proper a només un metre de distància.

Elisenda Guiu és l’autora de l’obra que dirigeix Pepa Fluvià. A Isidre Montserrat i Sergio Alfonso s’hi sumen Ignasi Guasch, Ignasi Campmany, Cristina Solà i Ruth Llopis. Tot plegat, acompanyat dels muntatges audiovisuals de Josecho de Linares, que col·laboren a apropar la producció al llenguatge cinematogràfic. Les actuacions dels protagonistes també busquen transmetre aquesta sensació. “El llenguatge del cinema és més proper perquè no necessites que la teva expressió arribi a l’última fila. Nosaltres volem això, traslladar l’expressió natural o de veritat cap al teatre, però sense perdre expressivitat”, explica Sergio Alfonso.

‘Magnetismes’ és el segon treball de Ras Teatre, una companyia que va néixer l’any 2011 amb els actors Isidre Montserrat i Sergio Alfonso al capdavant. Segons expliquen, els interessa portar davant del gran públic històries properes reconeixibles en la societat actual. ‘Magnetismes’ n’és un bon exemple.

Davant les dificultats d’aconseguir subvencions -i tal com van fer amb la seva primera obra, ‘The lonesome west’-, Ras Teatre s’ha ajudat d’un Verkami per finançar aquesta segona producció. Els diners recaptats s’han destinat a l’escenografia, l’attrezzo i el vestuari.