El documental reflexiona sobre l’augment del nombre de turistes a Barcelona durant els darrers anys, la multiplicació de guies turístics, les darreres modificacions del Pla d’usos…, i critica que alguns dels llocs més emblemàtics de la ciutat, com la Sagrada Família, la Rambla o el Parc Güell, hagin acabat abandonats pels barcelonins que hi anaven amb altres usos.

A través d’entrevistes a diversos ciutadans i personalitats, com ara Marc Javierre, fotògraf i autor del llibre ‘Tourist walk (la Rambla)’, o Santiago Tejedor, codirector del Màster en Periodisme de Viatges de la UAB, Chibás exposa la relació que hi ha entre el turisme i Barcelona, i tots els efectes que això comporta. També hi participen representants veïnals, guies turístics i experts en la promoció turística i els efectes que té sobre la ciutat.

‘Bye bye Barcelona’ té una durada total de 55 minuts i es pot veure gratuïtament a YouTube, tot sencer o bé per capítols. En menys de tres setmanes penjat en aquest servidor de vídeos, ja ha superat les 78.000 visites gràcies a la ràpida difusió a través de les xarxes socials.