Cues, cues i més cues. Aquest era l'aspecte d'un tram de la ronda del Litoral aquesta tarda. Cotxes parats i conductors desesperats. I tot a causa d'unes obres de manteniment del ferm de la ronda. El tram afectat és el comprès entre la sortida 24 i la 25, en sentit Besòs. Tot el trànsit s'ha desviat pel passeig Marítim de la Mar Bella, que ha acumulat la major part de les retencions, tenint en compte que, a més, molta gent ha passat el dia a la platja. Ha estat una tornada a casa caòtica. "Por lo menos media hora bien buena, y hemos salido de aquí al lado. Esto es una vergüenza y más a esta hora que hayan cortado la ronda, bueno... Hasta los cojones." "No està senyalitzat a cap lloc, no posa a cap lloc que estiguin fent obres. Portem una hora i hem corregut cinc cents metres" Els treballs suposaran la renovació de 20.000 metres quadrats de paviment i el pintat de les ratlles de senyalització horitzonzals, de més d'1,4 quilòmetres. És un manteniment que es fa cada 10 anys. FRANCISCO JAVIER NAVARRO, director tècnic de manteniment de les rondes Les obres duraran 24 hores i la previsió és que el trànsit quedi restablert demà mateix a partir de les tres de la tarda.

La ronda del Litoral està tallada des de la sortida de la rambla de Prim i Diagonal Mar fins a l’entrada de Sant Adrià de Besòs, per fer-hi les obres de pavimentació. Tots els panells de les rondes informen del tall. Tot i així, els conductors amb què hem pogut parlar a la cua -que arriba fins a l’altura del carrer de la Marina- no sabien que la ronda del Litoral estava tallada i precisament per això s’hi han trobat. Aquests conductors s’han mostrat emprenyats perquè la retenció els ha fet perdre més d’una hora per passar aquest tram d’1,4 quilòmetres i poder sortir de Barcelona. N’hi ha que han perdut l’oportunitat d’arribar a la platja.

A primera hora de la tarda, el caos s’ha apoderat sobretot del passeig Marítim, perquè els vehicles que sortien de la ronda s’hi trobaven amb els que ja venien del centre de la ciutat pel passeig i també els que marxaven del gran aparcament situat davant de les platges de Llevant i la Nova Mar Bella.

Aquestes 24 hores amb la ronda tallada s’aprofiten per renovar 20.000 metres quadrats de paviment i repintar la senyalització en 1,4 quilòmetres. Els operaris hi treballen tota la nit. Primer hi passen les màquines que treuen fins a set centímetres de paviment i, a partir de la matinada, comencen les tasques d’asfaltat. Al matí serà el moment de tornar-hi a pintar les línies sobre el terra abans de deixar-ho tot a punt per tornar a circular.

Aquesta actuació és la continuació dels treballs que es van fer durant els caps de setmana dels mesos de juliol i agost passats tant a la ronda del Litoral com a la ronda de Dalt.