IRENE GÜELL, AV Gràcia Nord - Vallcarca "El moment en què van treure les tanques vam preguntar al districte si això estava parcialment donat per acabat, ens van dir que sí, és clar, la resposta dels veïns i nostra és que no ens ho podíem creure." Després que la pressió veïnal retirés el projecte d'hort urbà al solar de la Casita Blanca, els veïns esperaven una plaça per al barri pactada. Els pals grocs i els bancs de formigó en forma d'estrella s'allunyen molt de la idea que tenien, ja que volien verd i un espai agradable. IRENE GÜELL, AV Gràcia Nord - Vallcarca "Demanem més arbres, llavors que s'urbanitzi una mica més humanament amb una clausura de vers per la part de dalt, més punts de llum, mobiliari que compensi això que és tan miserable." El districte de Gràcia ja s'ha trobat amb els veïns i hi haurà alguns canvis. L'espai tindrà més arbres, més mobiliari i més divers i hi haurà elements d'ombra amb tendals. De moment, però, encara s'han d'acabar de definir totes aquestes millores. Tot i això, sí que s'ha concretat que la zona de jocs infantils al solar del Refugi d'Obreres no tindrà pals. MANUEL TORIBIO, AV Gràcia Nord - Vallcarca "Se conseguirá que esta parte de aquí no se pongan más postes de este tipo que pueden tener su función, que no está muy clara todavía del todo, y sobre todo que se aumente el número de árbol. Y se nos ha confirmado que en fin, como mínimo entre los dos espacios pueden ir unos 30 árboles." Les motos que ara hi ha al lateral del solar desapareixeran d'aquest espai. Està previst que canviïn d'ubicació quan acabin les obres i s'enderroquin els edificis de darrere de la plaça on antigament hi havia la Casita Blanca.

El solar de La Casita Blanca, a Vallcarca, ha estat un espai molt reivindicat pels veïns, que volien un punt de trobada per al barri. La pressió veïnal va aconseguir que es retirés un primer projecte d’hort urbà terapèutic, ja que el barri reclamava que es comencés a entreveure el bulevard en què s’ha de convertir l’avinguda de Vallcarca i que aquest espai fos una plaça pública. La urbanització de l’espai s’ha enllestit, però ni els pals grocs ni els bancs de formigó en forma d’estrella no convencen els veïns, que reclamen un espai més agradable, amb arbres i altres elements que facin ombra.

El districte de Gràcia ha decidit fer-hi millores, tant en aquest com en un solar veí, el del Refugi d’Obreres. El compromís és plantar-hi una trentena d’arbres i afegir-hi mobiliari. Pel que fa a les motos que hi aparquen està previst que canviïn d’ubicació quan s’enderroquin els edificis de darrere de la plaça on s’ubicava el famós prostíbul.