El costat mar de l'anella viària està a punt de passar a la història. La demolició del viaducte ha deixat al descobert una nova imatge de la plaça que es completarà aquesta Setmana Santa. En el punt de mira hi ha les rampes que van cap la Gran Via, les de la banda mar. Del 17 al 21 d'abril es procedirà a demolir-les. Sota les rampes, el pas inferior de Ciutat de Granada també s'enderrocarrà. Tot plegat comportarà desviar la línia d'autobús H12, ja que passa a tocar dels murs a demolir. El servei del tramvia entre les estacions de les Glòries i Can Jaumandreu també estarà tallat. ANTONI VIVES tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà 02:21 "Anem sobre el calendari previst. 02:40 Això ens està passant en gran mesura per la col·laboració dels ciutadans i ciutadanes de Barcelona." Pels volts de Sant Jordi, els conductors trobaran desviaments al carrer de Badajoz i, novament, al tramvia. Just al damunt del carrer encara resta una part de viaducte que ha de desaparèixer. Una actuació que també es farà passada Setmana Santa és la demolició d'aquest pas inferior del carrer de Los Castillejos. La volta es tallararà en tres peces que retiraran unes grues en horari nocturn. Sobre el calendari, el costat mar de la plaça estarà enllestit a mitjan maig. I per Sant Joan es restituirà el trànsit en superfície pel costat del Disseny Hub. "Immediatament començarem a ocupar aquest nou espai que generem, no deixarem que això sigui un descampat." Aquests usos provisionals encara no estan definits, però permetran començar a gaudir, si més no, de mitja plaça.

La següent fase de les obres de remodelació de la plaça de les Glòries farà que la línia H12, que recorre la Gran Via de les Corts Catalanes des de l’Hospitalet fins a la rambla de Prim, es desviï només en sentit Besòs a l’altura de Glòries pels carrers de Los Castillejos, Bolívia i Badajoz entre els dies 17 i 21 d’abril. D’altra banda, la circulació a les línies T5 i T6 del TRAM s’interromprà entre les estacions de Glòries i Can Jaumandreu entre el 18 i el 21 d’abril.

Durant els propers dies es duran a terme diferents actuacions d’enderrocament en els trams d’anella de costat mar que resten dempeus. Entre el 17 i el 21 d’abril es demolirà el mur de la rampa del costat Besòs entre Glòries i el carrer de la Llacuna, incloent-hi el pas inferior del carrer de Ciutat de Granada, que es desviarà per sota el viaducte a l’altura del carrer de Badajoz.

A partir del 17 d’abril i fins al 8 de maig està previst que s’enderroqui el pas inferior del carrer de Los Castillejos. Aquests treballs tallaran la circulació de vehicles i permetran el pas dels vianants des del dia 17. A més, les nits entre el 22 i el 30 es tallarà totalment el pas entre les 23 h i les 6 h, i entre el 6 i el 8 s’obrirà un carril de circulació per als vehicles. Les obres, però, s’aturaran els dies que el Mercat dels Encants estigui obert.

El viaducte del costat mar es demolirà en dues fases. Entre el 22 i el 30 d’abril s’enderrocarà la part de l’anell que arriba fins al carrer de Badajoz, i obligarà a desviar les línies d’autobús que circulen pel carril bus. Entre el 4 i el 16 de maig es procedirà a enderrocar la resta de viaducte del costat mar, el tram sobre el carrer de Badajoz.

Actualment s’està treballant en la urbanització del centre de la plaça, amb el trasllat de les alzines, i en la del vial sentit Besòs que substituirà l’anella. De forma complementària, s’està demolint la mitjana de la C-31 entre els carrers de la Llacuna i Bilbao amb l’objectiu de guanyar espai per acollir el nou lateral del costat mar de la Gran Via de les Corts Catalanes.