JORDI CALVO, membre de l'organtizació de Fòrum Social Català "Estem en un model que no funciona, que la gent pateix i que no ho accepta, i hem de construir una alternativa. I ara ho estem fent perquè, quan arribi el moment de decidir cap a on anem, optem per la via social, perquè els de baix, el 99%, puguem ser els protagonistes de les decisions polítiques."

Aquest dissabte és dia de debat per construir les propostes que s’exposaran en una gran assemblea diumenge al passeig de Lluís Companys. Hi ha ponències i grups de treball sobre els temes més diversos, des del dret a l’habitatge fins al cooperativisme, passant per la defensa dels drets econòmics, socials i culturals de la ciutadania i dels pobles. Es tracta de convertir aquestes idees en l’agenda social d’aquest 2014.

L’objectiu és també mostrar el compromís de totes les entitats i moviments socials de Catalunya que treballen per un món més just. Per això, a més de les xerrades que es fan a les aules de l’Edifici Històric de la UB, moltes d’aquestes entitats tenen paradetes instal·lades al Pati de Lletres. Aquest matí, a més, han fet una batucada a la porta de l’edifici per cridar l’atenció de la gent que passava per la plaça de la Universitat i convidar-los a participar-hi.

Els organitzadors del Fòrum Social Català són conscients que aquesta àgora -que es reuneix cada dos anys- no té ara la projecció que havia guanyat anys enrere, quan tots els moviments socials d’esquerres s’emmirallaven en els fòrums socials que es van començar a organitzar arreu del món arran les experiències participatives de la ciutat brasilera de Porto Alegre. Però creuen que el Fòrum Social és útil com “una eina més” perquè tots els moviments socials que treballen per un “mon millor” guanyin visibilitat i es coordinin per assolir objectius comuns.