Baixa l'atur i puja l'afiliació a la Seguretat Social. Els efectes de la crisi econòmica, però, encara són profunds i per això des de la Generalitat reben la dada amb prudència, tot i que la interpreten com un canvi de tendència cada cop més sòlid. L'atur va baixar un 0,35% al març, fet que suposa més de 16.600 persones a tot l'estat espanyol. Catalunya és la segona comunitat autònoma on més es va reduir, un 0,81%, i més de 5.000 persones van abadonar les llistes del Servei d'Ocupació. La recuperació, encara lleu, es confirma també a la província de Barcelona, on la desocupació cau un 0,59%, més de 2.700 persones. JOAN AREGIO, secretari d'Ocupació i Relacions Laborals: "Aquest és un mes de març en què encara no hi ha hagut setmana santa, això és important, és el millor mes de març des de 2007 i això ens porta a considerar aquesta solidesa de les dades perquè estem per 9 mesos ja de dades interanuals positives. Que siguin els serveis, la indústria, la construcció els que tinguin un bon comportament, també forma part d'aquesta solidesa de les dades." Les del mes de març són les millors dades que hi ha hagut a Catalunya en els darrers set anys. De fet, la gràfica dels últims 12 mesos fa pensar que les caigudes brusques d'ocupació podrien quedar enrere. Baixa l'atur, i es contracten treballadors: en el conjunt de l'estat, 84.000 persones més s'han afiliat a la Seguretat Social. El govern, però, recorda que encara hi ha més de 4 milions 700 mil aturats al país i que la batalla encara no està guanyada.

Catalunya és la segona comunitat autònoma on més va baixar la xifra de l’atur, només superada per la Comunitat Valenciana, amb 5.902 aturats menys. D’altra banda, l’atur ha augmentat a quatre comunitats, encapçalades per Andalusia, amb 10.060 desocupats més, i el País Basc, amb 2.112.

A tot l’estat, el nombre d’aturats va disminuir en 16.620 persones, la baixada més important en un mes de març des de 2006. De fet, durant els últims cinc anys, la taxa de desocupació havia pujat al març una mitjana de 41.000 persones. Durant l’últim any, l’atur a Espanya ha caigut en 239.377 persones, fins a situar-se en 7.795.866 parats.

La contractació va augmentat un 25% respecte al mes anterior amb un total d’1,2 milions de contractes, 113.481 dels quals han estat indefinits. Això ha suposat un augment del 15,72% d’aquest tipus de contractació. Les dades de l’atur són especialment rellevants en el cas dels menors de 25 anys, un sector en què l’atur s’ha reduït un 10% des del març passat, amb una caiguda de 48.027 persones.

Podeu consultar l’evolució de l’atur registrat mes a mes a Barcelona, Catalunya i Espanya, en aquest gràfic interactiu.