Milers de persones s'han citat cap a dos quarts de set de la tarda a la plaça de Catalunya amb el lema de "desobediència". Desenes d'entitats i col·lectius han acudit a la crida per protestar en contra de les polítiques d'austeritat i en contra de les lleis promogudes pel govern espanyol: com la nova llei d'educació, la nova llei d'avortament o la reforma laboral. AÍDA GUILLÉN, campanya Desobediència 2014 "Davant d'aquesta injustícia que va en contra dels principis del nostre propi Estat, ens plantem i desobeïm." JUAN GARCIA, "iaioflautes" "Todo aquello que habíamos conseguido, que creíamos que lo teníamos conseguido se nos está quitando de una forma..., vamos, es un robo." IÑAQUI ALONSO, portaveu CGT Barcelona "Ahora mismo la única salida para la población es salir y con su mayoría en la calle imponer una legislación más justa." Les retallades no han estat l'únic motiu de la protesta. Els assistents també s'han manifestat en contra del judici que dilluns començarà a l'Audiència Nacional de Madrid en contra dels 20 encausats per intentar bloquejar l'entrada del Parlament de Catalunya el 15 de juny de 2011. Tot plegat va succeir abans d'una sessió parlamentària que havia d'aprovar retallades pressupostàries. Els manifestants van intentar impedir l'entrada als diputats i, fins i tot, alguns d'ells i el president Artur Mas van haver d'arribar-hi amb helicòpter. El Parlament i la Generalitat demanen tres anys de presó per als imputats per un presumpte delicte contra les institucions de l'Estat. La fiscalia, en canvi, sol·licita cinc anys i mig de presó per als 20 afectats.

La plaça de Catalunya s’ha convertit, aquest 29 de març, en el punt de trobada de dues protestes. Per una banda, la marxa en suport a la Campanya Desobediència 2014, que denuncia les retallades que el govern central està fent en matèria de drets civils. Els manifestants han recriminat que, quan les reformes del govern del PP entrin en vigor, suposaran una restricció injustificada del dret a reunió i manifestació, així com la llibertat d’expressió, d’opinió i d’informació. Per altra banda, també s’ha donat suport als 20 encausats que l’Audiència Nacional començarà a jutjar dilluns pel setge al Parlament del 15 de juny de 2011.

El tret de sortida de la manifestació l’ha donat la lectura del manifest a la plaça de Catalunya i seguidament s’ha iniciat la marxa tot pujant pel passeig de Gràcia. A la protesta hi han participat diferents col·lectius com els “iaioflautes” o la plataforma Tanquem els CIE. La protesta ha seguit per la Gran Via en direcció a la plaça de Tetuan fins baixar pel passeig de Sant Joan, seguida per nombrosos furgons i dispositius dels Mossos d’Esquadra. Al pas per l’Audiència de Barcelona, alguns manifestants han tirat pedres contra l’edifici del Palau de Justícia.

Un cop la manifestació a arribat fins a la Ciutadella, les portes d’accés al parc estaven tancades per la policia, que volia evitar que la marxa entrés dins el recinte. Llavors, la capçalera s’ha endinsat al barri del Born pel carrer de la Princesa, en direcció de nou al centre de la ciutat. Allà, una sucursal de La Caixa ha quedat amb els vidres trencats.

Un cop la manifestació ha enfilat via Laietana amunt, furgons dels Mossos d’Esquadra han bloquejat el pas de la marxa i han començat les primeres corredisses. La manifestació ha quedat oficialment desconvocada davant la presència policial, però llavors han començat els aldarulls més violents.

Algú ha cremat contenidors a l’avinguda de Francesc Cambó i la policia ha començat a carregar contra diversos grups de manifestants que es movien per aquell tram de la via Laietana. Finalment, la batussa ha acabat amb tres persones detingudes.