En un comunicat, les filles afirmen que “no només no hi ha hagut cap sostracció ni s’ha deixat de lliurar la part més gran del llegat”, sinó que l’Ajuntament “falta manifestament a la veritat i viola sense pudor els mínims drets de qualsevol ciutadà”.
Les filles de l’industrial asseguren que confien que els tribunals “exerciran les accions perquè responguin de les seves afirmacions i assumeixin la responsabilitat dels seus actes”. Segons la nota de la família, “cap de les quatre filles no ha rebut cap notificació judicial” ni “cap acció penal contra elles”.

La família Muñoz Ramonet destaca que en la roda de premsa que va fer l’Ajuntament no es van esmentar actes propis del consistori “que acrediten que les hereves no han comès cap delicte” i que “han lliurat íntegrament el llegat”, i també subratlla que “s’oculta” la discordança entre el que “avui diu l’Ajuntament que han de lliurar les filles” i el que el consistori “va dir que formava part del llegat el 1998”.

Segons el comunicat, la difusió pública de la querella pretén “la condemna pública sense procediment, sense judici i sense jutge” i suposa una “falta de respecte per la justícia i l’honor” de les quatre germanes, fet que viola el “dret fonamental a la presumpció d’innocència”, al·lega la família. El comunicat assenyala que el 18 de juliol de 2013, les quatre filles van lliurar els immobles objecte del llegat i el contingut de l’inventari judicial de 1998 a la fundació de l’Ajuntament de Barcelona, al jutjat de primera instància competent, i afegeix que existeix “una altra disputa judicial pendent” sobre “només dos dels quadres objecte de reclamació d’Ajuntament”.

Segons un inventari que l’Ajuntament de Barcelona va fer públic recentment, falten 672 obres i objectes artístics a les quals s’han d’afegir 181 objectes diversos, amb la qual cosa el total de peces reclamades ascendeix al voltant d’un miler.