GERARD ARDANUY, regidor de l'Eixample "És una part de la contraescarpa que no té més valor que el simbòlic de ser una línia de defensa de la ciutat de Barcelona. És veritat que sí que l'hem respectat parcialment i l'hem integrat en el projecte i serà molt digne de veure, com a activitat comercial i com a activitat lúdica, cultural. Serà una joia. El millor mercat d'Europa, sens dubte, quan finalitzi l'obra el 2015-2016."

Gerard Ardanuy ha afirmat al ‘BTV notícies matí’ que les restes arqueològiques “s’han respectat parcialment” i s’integraran en la reforma del mercat. El que no s’ha decidit és de quina manera els usuaris i visitants del recinte podran observar-les. El Servei d’Arqueologia de Barcelona, que està catalogant aquesta troballa, serà l’organisme que decidirà com s’integrarà el tram de la Via Sepulcral en el projecte. El regidor ha tranquil·litzat els veïns i comerciants en assegurar que la descoberta arqueològica “no serà un segon Born” i que el ritme d’obres va sobre el termini previst. És a dir, es preveu que s’acabin entre 2015 i 2016.

Ardanuy ha afirmat que un cop acabada l’obra el Mercat de Sant Antoni “serà el millor mercat d’Europa”, tant d’activitat comercial com d’activitat lúdica i cultural. Actualment els operaris treballen en la segona fase de les obres, que se centren sota terra. S’estan construint quatre plantes subterrànies amb aparcaments per a clients, una zona d’ús comercial i àrea de càrrega i descarrega per als comerciants.