Al Mercat de Sant Antoni, s’hi conjuguen obres de futur i obres de passat. D’una banda, s’està treballant en les futures plantes subterrànies del nou mercat. D’altra banda, al mes de febrer s’hi van reprendre les excavacions arqueològiques entre els carrers del Comte d’Urgell, de Manso, del Comte Borrell i de Tamarit. A finals de 2013, es va descobrir un tram de via romana sota el pati del carrer del Comte Borrell. Però les obres de reforma requerien prioritat per apuntalar l’edifici. Així que en un principi es va cobrir les restes arqueològiques.

Ara, s’ha pogut determinar que es tracta d’un ramal costaner de la via Augusta, una via sepulcral del segle I dC. En l’època romana, els enterraments es feien fora de les ciutats, als costats dels camins. De moment, se n’han excavat 12 metres però els arqueòlegs preveuen trobar-ne 50 més. Les restes estan en tan bon estat que encara s’hi poden veure les roderes que van marcar els carros romans.

També s’hi han localitzat les restes d’un possible mausoleu. Aquesta estructura pot confirmar l‘existència d’una àrea de necròpolis destacada a l’entrada de Bàrcino.