La sentència del tribunal obligava cinc centres catalans a impartir, a més de llengua i literatura castellanes, una assignatura troncal en castellà a tota la classe dels fills de les famílies demandantsLes quatre escoles de la FECC afectades van presentar un text al TSJC el 17 de febrer per demanr formar part del procés per poder defensar-se.

L’admissió a l’Escola Pia de Sarrià de personar-se al cas suposa, a la pràctica, la congelació de l’execució de la sentència, que havia de produir-se al voltant del proper 8 de març. Aquesta mateixa escola ja es va pronunciar sobre el cas, pocs dies després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en un comunicat en què defensava el seu arrelament “al país i al seu servei”.

La resposta del TSJC al text de l’Escola Pia de Sarrià – Calassanç és la primera de les quatre que s’esperen, corresponents als centres de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya que van presentar escrits contra la sentència. L’altre centre de Barcelona afectat per la decisió dictada pel TSJC és l’Escola Mare de Déu del Roser.