La Mikhaela Mikhaylova va arribar l'any 2000 a Barcelona provinent de Sofia. I ho va fer per feina, com a fotògrafa culinària. MIKHAELA MIKHAYLOVA, pastissera "Quan vaig venir, ho vaig fer amb el meu fill, que tenia 11 anys. Havia nascut el dia 11 de setembre... Aquí em van dir: 'bé, en dos mesos serà del Barça', i així ha sigut. Ell ha començat aquí l'escola i en principi un projecte que era per a un parell d'anys s'ha allargat. He trobat gent molt maca i m'hi he anat quedant." Fins a l'any 2008 es dedica a la fotografia. Però a partir d'aquell moment, obre una pastisseria a l'Eixample, especialitzada en receptes dels Balcans. MIKHAELA MIKHAYLOVA, pastissera "No he estudiat mai pastisseria, però sempre he cuinat i tinc molta tradició familiar a la meva família. A part d'això, sempre he treballat amb cuiners perquè faig fotografia culinària. He estat fent fotos durant anys per a l'escola d'hostaleria d'en Mey Hoffman. He après moltes coses de la meva mare i també de la meva àvia. La meva àvia era la cuinera per excel·lència de la família i després l'altra àvia també... pels dos costats de la meva família hi ha gent que cuina molt bé. I bé, és la base del menjar típic de Bulgària, de receptes que es fan fa segles, que es repeteixen i passen de generació en generació." La pasta fil·lo és la protagonista de les bànitses, unes pastes dolces o salades, característiques de Bulgària. Sabors i aromes búlgars que des del centre de Barcelona ens transporten als Balcans.