El que ara arriba a judici es desprèn de la investigació de l’anomenat cas Millet i se centra en les presumptes irregularitats comeses en la tramitació dels permisos necessaris per construir un hotel al costat del Palau. Suposadament, Fèlix Millet i Jordi Montull, amb la complicitat dels membres de l’antiga cúpula d’Urbanisme de l’Ajuntament, pretenien lucrar-se il·lícitament amb l’operació i embutxacar-se sumes milionàries.


Per tot plegat, els qui van capitanejar el Palau de la Música s’enfronten a una petició de pena, per part de la Fiscalia de Barcelona, de 10 anys i dos mesos de presó pels suposats delictes de tràfic d’influències, apropiació indeguda, falsificació de document oficial i prevaricació. El fiscal imputa també delictes a l’exregidor d’Urbanisme Ramon Garcia-Bragado, a l’exgerent de la mateixa àrea Ramon Massaguer, a l’arquitecte Carles Díaz i a l’exdirector jurídic d’Urbanisme Enric Lambies. Per a ells, demana penes de quatre anys i set mesos de presó per un presumpte delicte de falsificació de document oficial i prevaricació.

Un hotel d’interès públic

Suposadament, per aconseguir el seu propòsit, Millet i Montull argumentaven que la construcció de l’hotel beneficiaria el Palau, ja que se’n millorarien els entorns i, a més, es podria fer servir fins i tot per a allotjar-hi músics. Segons la Fiscalia de Barcelona, però, durant la tramitació dels permisos i requalificacions necessàries van ocultar que havien cedit la titularitat de l’immoble a l’empresa Olivia Hotels. Si això s’hagués sabut, sembla que la requalificació de la finca hauria estat impossible.

El cas de l’hotel del Palau és el primer que porta Fèlix Millet i Jordi Montull davant d’un tribunal i l’únic que, fins ara, els ha dut a la presó, on l’estiu de 2010 van passar 13 dies per evitar, segons la jutgessa, que ocultessin, alteressin o destruïssin proves dels delictes comesos i que influïssin en els testimonis. Si tot va segons el previst, el judici que comença aquest dilluns s’allargarà fins a finals de març. Tot i que inicialment estava previst que comencés el 30 de setembre, es va ajornar per raons d’agenda d’un dels advocats de la causa.