Cada vegada es fa més popular la idea del pop-up. Són botigues itinerants que obren per un període limitat. Així va néixer Çukor, una botiga, taller, obrador i laboratori de dolços artesans. Van obrir durant 2 mesos de prova aquest Nadal, i ara han tornat. JAVIER POVEDA, Çukor "A través de esta 'pop-up' hemos podido, digamos, certificar que esto funciona, entonces, ahora sí que seguimos." Nata i llimona, té verd en pols, pebre o sal, gingebre o aigua de roses són alguns dels ingredients que donen sabor als dolços. JAVIER POVEDA, Çukor "Es un taller abierto donde se experimenta con recetas, con dulces de otros países, cada semana vamos haciendo algo nuevo." PÉTER SÁNDOR, Çukor "Esto son semillas de café tostadas, es un tipo de café bastante bueno, de Sumatra, que estamos cubriendo de chocolate." JAVIER POVEDA, Çukor "El azúcar y el chocolate es la base de todo, pero no somos pasteleros, no trabajamos desde huevos, harinas, no, el campo está más reducido, pero para nosotros ya sólo esa base, azúcar y chocolate, es un mundo gigante. Trabajamos con caramelos, con gominolas, hacemos nubes, masmelos, recetas tradicionales de otros países, experimentando sobre eso, sobre todo." Çukor juga amb la sonoritat de la paraula sucre en català i en hongarès. Els dolços són la base d'aquest nou concepte de botiga, que també ofereix tallers per a totes les edats. MIRYAM NAVARRO, Çukor "Volíem quedar-nos aquí, perquè és un barri on la gent aprecia molt la part artesana, les botigues són botigues diferents que estan obertes a la gent, que treballen molt l'intercanvi." Amb la nova obertura fa dues setmanes han començat ja a crear xarxes amb altres comerços graciencs i a oferir descomptes entre les botigues. Després de la bona rebuda, Çukor ha tornat per quedar-se.

Obrir, vendre i tancar: aquesta és la filosofia de les botigues “pop-up”, un concepte que permet fer un test de mercat evitant la inversió d’una botiga permanent. Amb aquesta idea va obrir Çukor el 4 de desembre passat a Gràcia, on havia estat A Casa Portuguesa. Després de dos mesos de prova van tancar, com estava previst, però ara han decidit tornar de manera estable. En aquest comerç s’experimenta amb sabors d’arreu del món i amb receptes tradicionals.