La primera fase dels treballs d’adequació de l’antiga seu de l’ONCE obligarà a tallar un carril de circulació del carrer de Calàbria entre els carrers de Floridablanca i de Sepúlveda a partir de dimarts, 11 de febrer, i s’hi anul·larà la zona d’aparcament. A més, la vorera de la banda Besòs també quedarà tancada al pas dels vianants.

Concretament, els primers treballs d’adequació consistiran a desmuntar la marquesina, les jardineres, el folrat dels pilars de la planta baixa i les instal·laciones especials; retirar la maquinària, els panells aïllants i de baixants de sanejament; desmuntar les peces de tancament de les façanes, i enderrocar les parets divisòries i els acabats de totes les plantes.

El projecte complet de rehabilitació de l’edifici, licitat amb un pressupost d’11.987.000 euros, preveu dotar-lo de més de 8.000 m² de superfície útil, que es repartirà en equipaments de barri (1.471 m²), espais educatius (1.345 m²), i les oficines de BSM i la Direcció d’Atenció al Ciutadà (4.468 m²). Un repartiment negociat amb la Comissió Calàbria 66, formada per entitats i veïns del barri de Sant Antoni, que ja es va anunciar en el moment de la licitació de les obres.