A un quart de quatre, a la plaça de Sant Jaume, les sardanes marcaran l'inici de la festa major. A les vuit desfilaran els gegants i el bestiari, que passejaran fins a l'església de Santa Maria del Mar. El recorregut acabarà amb el ball de l'Àliga. La llum és la gran protagonista de les festes d'enguany, que coincideixen amb la tercera edició del Festival LlumBCN. Cada vespre a partir de dos quarts de set, diversos patis de Ciutat Vella, les antigues muralles de la ciutat i unes façanes com la de l'Ajuntament canviaran de cara gràcies als efectes de la llum. El Parc de la Ciutadella, però, serà el teatre principal dels espectacles lumínics, amb un recorregut que començarà aquí, davant de l'escultura que Tàpies li va dedicar a Picasso. Aquest vespre, El Born Centre Cultural també s'il·luminarà amb mil 500 espelmes que recrearan el logotip del Tricentenari de 1714. El Centre és un dels punts neuràlgics de les festes d'enguany. L'equipament celebra una jornada de portes obertes el dia 12, amb activitats gratuïtes. Tot plegat, seran uns dies amb moltes activitats tradicionals dirigides a les famílies. No hi faltaran les cercaviles, les moixingangues i els correfocs. Podeu trobar tota la programació a la pàgina web santa eulalia.bcn.cat

Les sardanes a la plaça de Sant Jaume marquen l’inici de la festa major. És la IX Trobada Sardanista Infantil, que tindrà lloc a partir de les 15.15 h. Més tard, a les 20 h,  l’Àliga de la Ciutat marxarà pels carrers del barri Gòtic amb el Lleó de Barcelona, la Coronela, els Ministrers de la Ciutat, els Gegants de Santa Maria del Mar i els Trabucaires d’en Perot Rocaguinarda. El recorregut del bestiari acabarà a la basílica de Santa Maria del Mar amb el ball de l’Àliga.

Tricentari a El Born Centre Cultural

L’antic Mercat del Born participarà en els actes de la festa major amb una il·luminació especial. A partir de les 20 h a la plaça Comercial s’encendran 1.500 espelmes que recrearan un logotip gegant dels actes del Tricentenari. A banda, els ciutadans podran veure cada vespre també en aquest espai un espectacle que il·luminarà la façana del mercat.

Una de les novetats d’aquest any és el festival LlumBCN, que il·luminarà diversos espais de la ciutat com l’antiga muralla de Barcelona i alguns patis de Ciutat Vella. També el Parc de la Ciutadella s’apunta a la festa i ofereix una altra imatge quan es faci fosc. A partir de les 18.30 h els visitants que entrin al parc i fins a les 23 h podran gaudir d’espectacles audiovisuals, llum que surten de l’aigua i edificis que es transformen.