El robot REEM-C és el més forçut de la seva categoria ja que pot aixecar i transportar fins a 10 quilos de pes. A més, també pot reconèixer l’entorn en què es troba, les persones que l’envolten i els objectes que té a l’abast. El sistema de bateries li permeten estar operatiu durant sis hores, encara que en moviment continu al voltant de tres.

Aquest dijous, al CosmoCaixa, alguns alumnes de batxillerat han pogut observar les capacitats de moviment i interacció del robot i durant el proper cap de setmana, amb motiu de la celebració de les Festes de Santa Eulàlia, el museu obrirà les portes de forma gratuïta i oferirà l’oportunitat de veure el robot, juntament amb el model de robot hominoide anterior.

Una de les principals característiques del robot REEM-C és que té forma humana i que el programari està completament basat en ROS (Robot Operating System), un sistema que ha revolucionat el món de la robòtica perquè ha permès simplificar la programació dels robots i la col·laboració entre els investigadors. Les seves característiques tècniques (capacitat de manipular objectes, reconeixement de veu i interacció amb els humans) i el seu sofisticat i atractiu disseny, li permeten realitzar diverses activitats de caràcter educacional i d’entreteniment.