Ajornar l'inici de les obres del tram final de la rambla del Poblenou i acostar posicions entre veïns i Ajuntament. Aquests són els principals acords de la reunió que van mantenir dimarts membres de Fem Rambla amb l'alcalde, Xavier Trias, i el regidor, Eduard Freixedes, i altres representants del districte. La plataforma també els va entregar 1.700 signatures de suport al seu procés, amb l'adhesió de més d'una trentena d'entitats del barri i de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona. ALBERT MALLOL, Fem Rambla "Que les obres no començarien ara i que, com a molt aviat, sempre serien a l'octubre i amb un consens, un debat i un acord amb els veïns. Creiem que l'Ajuntament ha rectificat el que portava dient durant mesos i ha tocat de peus a terra i ha decidit que les coses es faran parlant." El diàleg s'establirà en un grup de treball que coordinarà qualsevol actuació que s'hagi de fer a la rambla.. A més, representants de Fem Rambla també presentaran les conclusions del seu procés participatiu a la darrera de les jornades de debat que l'Ajuntament té en marxa. El col·lectiu veïnal dóna molta importància a què la futura rambla neixi del consens. ALBERT MALLOL, Fem Rambla "Creiem que els veïns han demostrat durant aquests 10 mesos de treball que no volen ser només espectadors del que passa al seu barri, sinó que volen ser protagonistes. Això vol dir que un procés participatiu ha de tenir debat, perquè el que veiem és que al procés que hem durant 10 mesos hi hagut molt de debat. En canvi, al procés que ha dut a terme l'Ajuntament hi ha molt poc." Des que a l'abril de 2013 un grup de veïns van aturar les obres de la rambla, les opinions entre les dues parts estaven molt distanciades. Ara, però, la situació ha donat un gir i Ajuntament i veïnat tornen a treballar conjuntament.

Segons la plataforma, el consistori ajorna les obres, que es podrien reprendre a l’estiu, i crearà un grup de treball per consensuar qualsevol actuació abans d’executar-la. S’ha acordat ja que la primera sigui en el tram de la rambla entre Taulat i passeig de Calvell. La remodelació, doncs, no finalitzarà al carrer de Fernando Poo, com inicialment estava previst.

Des de Fem Rambla valoren positivament la trobada amb l’alcalde, Xavier Trias, ja que, diu l’entitat, “l’Ajuntament ha rectificat i ha acceptat tots els punts que plantejàvem”. D’entrada, s’assumeix que el procés engegat per la plataforma és “constructiu i vàlid”, i que el seu document de conclusions serveix “com a base” per a futures intervencions al passeig. El col·lectiu Fem Rambla va entregar a Trias, i a una representació del districte de Sant Martí, 1.700 signatures individuals, l’adhesió de més de 30 entitats del barri i també el suport de  la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) i el Consell d’Associacions de Barcelona (CAB) al procés participatiu de remodelació de la rambla del Poblenou. A més, ha recollit les opinions dels veïns sobre aquesta reforma.

Fem Rambla ha demanat a l’Ajuntament que no faci cap pas sense el consens necessari i que garanteixi el compliment d’uns punts que consideren de mínims i, per tant, irrenunciables en la transformació de la rambla del Poblenou. Per exemple, a l’hora d’aplicar-hi una normativa de vetlladors, que finalment es durà a terme “a partir dels criteris del document de conclusions de Fem Rambla i amb la participació activa del Grup de Treball i del Districte de Sant Martí”.

L’abril de 2013 els veïns de Poblenou van aconseguir aturar les obres de la rambla del Poblenou i van engegar després una consulta ciutadana. La reacció de l’Ajuntament va ser proposar a la plataforma unificar el procés participatiu, però s’hi van oposar perquè consideraven que no plantejava totes les prioritats que els veïns reclamaven.

Fem Rambla té previst convocar pròximament una assemblea oberta per informar dels acords a què s’ha arribat i proposar una línia de treball.