Enric Truñó va assistir, l'octubre passat, a l'última reunió de la comissió territorial de la candidatura, amb els alcaldes implicats. I no ho tornarà a fer més. Aleshores encara es dubtava sobre mantenir els jocs d'hivern per a 2022 o ajornar-los. Però el canvi definitiu de la cita olímpica a 2026 l'ha acabat apartant del càrrec de director de l'oficina tècnica de la candidatura, que ostentava des de 2010. El govern admet que amb una altra data, el projecte ha d'emprendre un nou rumb amb una direcció diferent. Es tindrà de base la feina feta fins ara, però sera la tinenta d'alcalde Maite Fandos, com a responsable d'Esports, qui n'assumira les regnes. L'oposició lamenta que s'hagi pres aquesta decisió sense informar-los-en i, en general, veuen en l'operació un cop de porta al projecte olímpic. JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "Prescindir de l'Enric Truñó, que és la persona que havia fet el projecte, que l'havia treballat, en el fons és enterrar el projecte a l'estil Trias." ÀNGELS ESTELLER, regidora del PP "Nosaltres valorem la feina que ha fet Enric Truñó al llarg d'aquests anys i lamentem que la decisió s'hagi pres unilateralment i sense cap tipus d'informació." RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Aprofitem l'oportunitat, treiem els jocs olímpics de l'escenari de futur de la ciutat. Nosaltres li demanem i emplacem directament el govern en aquest sentit." Regidor a l'Ajuntament durant gairebé 20 anys, Enric Truñó va assumir l'àrea d'Esports durant els Jocs del 92. El govern nega que destituint-lo del càrrec es desmantelli l'oficina de la candidatura que, asseguren, manté el mateix pressupost que anys anteriors. Es dóna el cas que, per tasques d'actualització, la pàgina web municipal que informa dels jocs d'hivern està ara completament buida mentre no se'n renovin els continguts.

Segons fonts municipals, la renúncia es va comunicar a Truñó a finals de desembre de 2013, gairebé dos mesos després de renunciar als jocs d’hivern de 2022 i ajornar el projecte fins a 2026. El govern justifica el canvi com una “decisió política” arran de la nova data fixada per als jocs. L’executiu de Trias vol iniciar “un nou rumb amb una nova direcció”. De moment, però, no hi haurà relleu oficial i serà la tinenta d’alcalde Maite Fandos, com a responsable d’Esports, qui assumeixi la direcció política de la candidatura. S’especifica, però, que es prendrà de base la feina que Truñó ha fet des que va assumir el càrrec el 2010 nomenat per Jordi Hereu. Enric Truñó va ser regidor socialista de l’Ajuntament des de 1979 fins a finals dels anys 90 i, entre diverses àrees, va assumir la regidoria d’Esports durant els jocs olímpics de 1992.

Els grups de l’oposició han criticat les formes de la destitució, ja que asseguren que no se’ls han comunicat els motius. El president del Grup Municipal del PSC, Jordi Martí, considera que amb la destitució de Truñó “s’enterra el projecte a l’estil Trias, amagant el cap sota l’ala”. Des del PP, la regidora Àngels Esteller ha lamentat que el govern hagi pres la decisió de forma “unilateral” i que no hagi informat els grups. El president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, en canvi, ha instat el govern a “aprofitar l’oportunitat” i renunciar de forma definitiva als jocs d’hivern. Jordi Portabella, d’Unitat per Barcelona (ERC+Dcat+Rcat), creu que abans de fer canvis en la gestió “cal clarificar quin és el pla per als jocs”. El govern nega que la destitució suposi cap desmantellament de la candidatura i asseguren que s’hi manté el mateix pressupost que en anys anteriors.